Bekeer-Bokito Van Ooijen plaatst zich boven de wet


Joop van OoijenNee, met ‘de boodschap’ op zich heb ik geen moeite. Sterker nog, ik ben soms best wel een beetje jaloers op mensen die het allemaal zo heerlijk zeker weten: Jezus redt, God is Liefde en dan is er ook nog die zoete belofte van een beter en eeuwig leven na dit aardse tranendal. Nu lijkt ‘eeuwig’ me persoonlijk wel wat lang, maar ik vind oprecht dat iedereen mag vinden en geloven wat hij of zij wil. Gelovige mensen zal ik altijd respectvol benaderen en ik ben ook bereid om zo veel mogelijk rekening te houden met de eventuele gevoeligheden die iemands overtuiging met zich meebrengt. Bij dat laatste maak ik wél een kanttekening, want geloof mag nooit aan anderen worden opgedrongen en mensen moeten ‘dat hogere’ al helemaal niet gebruiken om andere mensen hun ‘way of life’ op te leggen. Geloof kan een mooi ding zijn, maar mag iemand ook nooit en te nimmer een motief verschaffen om zichzelf boven de wet te plaatsen. Om die reden heb ik veel moeite me types als Joop van Ooijen, u weet wel, van die Jezus Redt-postertjes. De man heeft kennelijk veel vrije tijd en die gebruikt hij vooral om zijn anders denkende medemensen dwars te zitten. Deze evangelisatie-Bokito schept er namelijk behagen in om zijn affiches uitgerekend te plakken over die van evenementen of politieke partijen waar hij persoonlijk geen heil in ziet. Juist dat gebrek aan respect voor anderen (lees: mensen die niet volgens ‘het boek van Joop’ leven) maakt de man wat mij betreft absoluut ongeloofwaardig. Een week geleden brult Joop nog in deze krant dat hij zijn affiches ‘alleen maar laat vervaardigen’ en wat anderen er vervolgens mee doen (de regio er mee vol plakken), tja… daar heeft hij natuurlijk geen zicht op. En nu is meneer op heterdaad betrapt bij het plakken van zo’n postertje en ook nog eens hoogst verontwaardigd dat hij daar een boete voor krijgt. Ome Joop blijkt dus ook nog een leugenaar te zijn. Maar ja, uit naam van ‘het hogere’ is natuurlijk alles geoorloofd… zelfs liegen. Wat een griezel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s