Groot Dordts Verkiezingsdebat: u bepaalt de onderwerpen


debating,,Is het niet wat vroeg voor zo’n debatavond… de verkiezingen vinden toch pas in maart volgend jaar plaats?’’ was de eerste reactie van enkele Dordtse lijsttrekkers op het verzoek of ze op woensdagavond 27 november aanwezig willen zijn op het Eerste Grote Dordtse Verkiezingsdebat. Toch hebben alle partijen inmiddels toegezegd te komen en dat is op zich een compliment waard. Lokale politici in deze stad, of ze nu ‘regeren’ of oppositie bedrijven tonen zich al sinds jaar en dag méér dan bereid om het gesprek met de kiezer aan te gaan. Ik zit al lang in dit vak en ik kan dus uit eigen ervaring melden dat het hier ook wel eens anders geweest is.
Het verkiezingsdebat is alweer de tiende avond in een reeks Grote Dordtse Stadsdebatten, die sinds april 2011, om de drie á vier maanden, georganiseerd wordt door de gezamenlijke Dordtse pers. In de afgelopen negen stadsdebatten ‘behandelden’ we ondermeer pollers, toerisme, jongeren, ouderen en armoede. Nu wil ik zeker niet ‘borstklopperig’ doen, maar als mede-initiatiefnemer en medepresentator (ook RTV Rijnmond, RTV Dordrecht en diverse Dordte free-lance journalisten participeren) ben ik er trots op te mogen constateren dat het Grote Dordtse Stadsdebat in de afgelopen drie jaar is uitgegroeid tot een begrip in Dordt. Elke keer weer weten zo’n honderd tot tweehonderd mensen de weg naar het Dordrechts Museum (of af en toe een andere locatie) te vinden en elke keer weer levert dat stof tot nadenken, nieuwe inzichten en soms ook nieuws op. Wat ik u nog schuldig ben is het antwoord op de vraag: waarom al zó vroeg een verkiezingsdebat? Het antwoord is simpel: het is de bedoeling dat deze avond, ondanks de aanwezigheid van politici, nu juist géén lijsttrekkersdebat, maar vooral een avond van en voor de kiezer wordt. Het is aan u om te bepalen waarover het de komende gemeenteraadsverkiezingen moet gaan. Die onderwerpen mag u, op de avond zelf, aandragen en voorafgaand in onze ‘verkiezingsbus’ stoppen.
Noteer dus alvast in uw agenda: 27 november, Het Eerste Grote Dordtse Verkiezingsdebat, Dordrechts Museum, aanvang 19.00 uur (inloop vanaf 18.30 uur).

(Informatie over eerdere Grote Dordtse Stadsdebatten vindt u in de bovenbalk van deze pagina)

2 reacties

  1. Het zal wat mij betreft zeker moeten gaan over de enorme leegstand van winkelpanden in de binnenstad en het verpauperde straatbeeld dat daarvan het resultaat is. Is het alleen een tekens des tijds (internet, economische crisis) dat zoveel winkels ermee stopen, of heeft Dordrecht gewoon teveel vierkante meters winkelruimte? Moet Dordt zich beter en hoogwaardiger profileren als winkelstad of is het slimmer om de winkelbestemming van de randen van het huidige winkelgebied af te halen en deze panden voor andere doeleinden (horeca, wonen) te gaan gebruiken?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s