Baanbrekend: matige resultaten… kassa voor Randstad


werkzoekenHeeft u dat ook wel eens dat u, tijdens het lezen van uw krant, op een modieuze term of kreet stuit en dat u denkt: ‘Wat is dat nou weer?’ Niet zelden, zo valt mij op, gaat het dan om namen van gemeentelijke of intergemeentelijke projecten of initiatieven die door zo’n swingende betiteling iets dynamisch moeten uitstralen. Op zich is er niks mis met die projecten, al raak ik, door die stortvloed aan flitsende naampjes het overzicht nog wel eens kwijt. Een paar voorbeelden: Buurt Bestuurt, Dordt Duurzaam, Gewoon Doen en High Five. Ach, als het maar rijmt, allitereert of gewoon lekker bekt, zullen we maar zeggen.
De laatste tijd kom ik in mijn krant regelmatig de ietwat oubollige term Baanbrekend tegen. Dat schijnt een soort samenwerkingsverband van de Sociale Dienst Drechtsteden en het uitzendbureau Randstad te zijn. Die clubjes moeten samen zoveel mogelijk mensen aan het werk helpen die, laten we het vriendelijk zeggen, wat moeilijk bemiddelbaar zijn omdat hun afstand tot de arbeidsmarkt in de loop der jaren inmiddels op een lichtjaar ligt. Maar helaas, de resultaten van dit project vallen nogal tegen en de enige die er eigenlijk écht garen bij spint is dat toch al puissant rijke uitzendbureau dat een hoop centjes vangt van de gezamenlijke Drechtstedengemeenten, namelijk 3.6 miljoen euro. Kostelijk cashen dankzij couchpotatoes, noemen ze het project Baanbrekend al gekscherend bij Randstad als er even geen ambtenaar meeluistert. Tijdens een bijeenkomst van de Drechtraad afgelopen dinsdagavond was er veel verwarring over de resultaten. Zijn er, dankzij Baanbrekend, nu 471 mensen aan werk geholpen of waren dat er hooguit 230? De verantwoordelijke wethouder Bert van de Burgt kon hierover niet echt duidelijkheid scheppen en dus werd de discussie na enig gesteggel afgebroken. De wethouder moet nu met nieuwe, maar dan heldere, informatie komen. Wanneer? Tja, de volgende Drechtstedendinsdag zít al bommetjevol, dus dán die daarna maar. Kortom, dát gaat wel weer een half jaartje duren. Da’s niet bepaald ‘baanbrekend’ maar eerder hartverscheurend… vooral voor mensen die dankzij dit project nu eindelijk eens aan werk hoopten te komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s