Gaat dak- en plakevangelist Joop serieus politiek bedrijven?


Van OoijenDakevangelist en ‘plakboef’ Joop van Ooijen is van plan om in maart volgend jaar, onder de naam ‘Jezus Leeft’ mee te gaan dingen naar een raadszeteltje in Giessenlanden. Van Ooijen, u weet wel, is die man met de tekst ‘Jezus redt’ op het dak van zijn monumentale boerderij in Giessenburg. Na een juridische strijd met de gemeente zijn dat inmiddels geen fluoriserende witte, maar iets minder opdringerige rode en oranje letters geworden, maar nog altijd is de boodschap goed zichtbaar vanaf de grote weg. Deze man, die onlangs nog in een politiecel belandde omdat hij zijn hemelse wervingspostertjes ongegeneerd over affiches van andere politieke partijen of over aankondigingen van ‘duivelse’ house- en dancefeesten plakt, is van plan om niet alleen lokaal, maar op termijn ook landelijk voor zijn kansen te gaan. Van Ooijen heeft natuurlijk het volste recht om zich, voor welke verkiezingen dan ook, in te schrijven, al vraag ik me af of hij zich dan ook gaat schikken in de werkwijze van, zoiets ‘aards’ als een gemeenteraad of een parlement. Of is het hem vooral om de publiciteit te doen? Daar lijkt het wel op, want Joop heeft in het verleden aangetoond dat hij zich niets gelegen laat liggen aan door mensen ingestelde wetten en regeltjes. Ik vrees dan ook dat deze halleluja-drammer in de gemeenteraad meer met zijn goddelijke boodschap aan de slag zal gaan dan met bestemmingsplannen, openbaar vervoer of jeugdwerkloosheid. In een interview met deze krant, enkele jaren geleden, reageerde hij op zijn criticasters met de volgende woorden: ,,Met negatieve reacties zit ik niet. Ik heb maar met één man te maken: Jezus.’’ Ik neem Joop’s politieke aspiraties inhoudelijk dan ook niet bijster serieus, al denk ik wel dat hij in het ‘godvrezende’, 14.500 inwoners tellende Giessenlanden allerminst kansloos zal zijn. Met een kleine 600 stemmen heb je daar immers al recht op een stoeltje in de raad. Ook het aandragen van een kandidatenlijst zal voor Joop niet zo’n probleem zijn. Hij heeft, naast het radicaal uitdragen van het ‘Van Ooijen-evangelie’ verder nog maar één hobby en die resulteerde in zestien kinderen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s