The Movies verdient ook doordeweeks volle zalen


animated-gifs-the-joker-1971583-400-233Ik word een beetje moe van dat gedraal van bioscoopexploitant Wolff, die haar plannen voor de bouw van een bioscoop op Stadswerven steeds maar blijft uitstellen. Dat uitstel zou nog wel eens afstel kunnen worden, want ik vrees dat dit Utrechtse bedrijf de financiering voor Dordt simpelweg niet rond krijgt. In thuisbasis Utrecht is Wolff ook bezig een gloednieuwe megabioscoop te realiseren en het lijkt er op dat dáár momenteel de prioriteit ligt. Gelukkig hebben we sinds enkele maanden in deze stad Cinema The Movies, al vraag ik me af of dit filmhuis het hier op termijn gaat volhouden. Nu wil ik niet doemdenken, maar het valt me op dat de zalen hier op doordeweekse avonden behoorlijk leeg zijn. Dat verbaast me, want het aanbod is er prima en de sfeer fantastisch. Ik moet u bekennen dat ik door de komst van The Movies weer vaker naar de film ga. Nee, niet omdat ik me alleen maar aangetrokken voel tot de (kuch kuch) ‘betere rolprent’, want dat is écht niet zo. Jazeker, Woody Allen’s Blue Jasmine vond ik prachtig en ook die natuurdocumentaire De Nieuwe Wildernis over de Oostvaardersplassen kon mij zeer bekoren. Toch beschouw ik mezelf niet als een ‘filmsnob’, want ook voor een Stallone-spektakel als de Expendables 3 haal ik mijn neus niet op. Zo’n film vertonen ze natuurlijk nooit in dit filmhuis, maar gelukkig wel ‘Het Diner’, waar ik vanavond naar toe ga. Volgende week komt het nieuwe deel in de serie The Hunger Games naar The Movies en ik weet dat mijn 17-jarige dochter dat niet wil missen. Het aanbod is zeer gevarieerd, maar waarom blijft het doordeweeks dan zo griezelig leeg aan de Nieuwstraat? Heeft Dordt een te klein filmhuis-publiek? Is The Movies nog niet bekend genoeg bij jongeren of vinden zij het niet boeiend om in de binnenstad, waar verder weinig jongerenvertier is, naar de film te gaan? Of moet The Movies uiteindelijk toch wat ‘platter’ gaan programmeren? Ik weet het niet, maar roep iedereen van harte op om naar The Movies te gaan. Deze heerlijke bioscoop verdient, óók doordeweeks, volle zalen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s