John van der Net is geen ‘dertien in een dozijn’-politicus


NETIn de wandelgangen wordt het Dordtse gemeenteraadslid John van der Net nog wel eens als de rechtsbuiten van de VVD aangeduid. Zelden zit hij om een mening verlegen en hij heeft er al helemaal geen moeite mee om zijn visie op stad, streek en wereld in scherpe bewoordingen uit te dragen. Via de sociale media laat Van der Net vaak van zich horen en de directheid waarmee hij zijn standpunten uitdraagt, komt zo nu en dan een tikkie vilein over. Toch is Van der Net allerminst een vilein persoon. Het tegendeel is, voor zover ik dat kan beoordelen, eerder het geval. Ik ben het maar al te vaak, qua politieke denkbeelden, niet met hem eens, maar ik vind hem wel een leuke en correcte vent en als raadslid vat hij zijn taak zeer serieus op. Van der Net is in ieder geval geen ‘dertien in een dozijn’-politicus, want hij maakt van zijn hart zelden een moordkuil en houdt in zijn stellingnames nooit een slag om de arm. Die soms wat on-politieke directheid zou hem wel eens fataal kunnen worden, want op de VVD-kandidatenlijst voor de komende raadsverkiezingen is Van der Net op de ‘moeilijke’ plaats 7 terecht gekomen. Met die plek is het nog maar de vraag of we hem in de raad terugzien. Bij de raadsverkiezingen van 2010 verloor de VVD één zetel en ging dus van zes naar vijf. De komende verkiezingen zijn natuurlijk nog ver weg, maar een grote winst voor de liberalen valt vooralsnog niet te verwachten. Mocht de nummer één op de lijst, Jasper Mos wederom wethouder worden, dan zou Van der Net alleen met een kleine winst (terug naar zes dus) in de gemeenteraad kunnen plaatsnemen. Nu is formeel gesproken geen enkele plek op de kandidatenlijst een onverkiesbare plek, want met een voorkeursstemmen-campagne zou Van der Net natuurlijk óók een zeteltje kunnen veroveren. Ik hoop dat zo’n campagne er ook daadwerkelijk komt want, los van mijn persoonlijke visie op de standpunten van deze rechterflank-liberaal, vind ik zijn recht-door-zee-geluid altijd helder en verfrissend en vooral ook onontbeerlijk voor de balans in de gemeenteraad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s