Beste 55-plussers in die prachtige flat aan de Octant,


SAMSUNG

Jullie vallen me een beetje tegen. Wat is dat voor gezeur om bij Trivire te gaan klagen over het voornemen van deze verhuurder om wellicht wat mensen in jullie flat te huisvesten die de leeftijd van 55 nog niet bereikt hebben? Ja, ik weet heus wel dat jullie woonomgeving door Trivire als seniorenflat staat aangemerkt, maar is dat dan in beton gegoten? Trouwens wie bepaalt wat nou eigenlijk een senior is? Is dat Trivire, is dat omroep MAX of heeft Willem Alexander dat onlangs uitgevaardigd en heeft ‘ie mij niks verteld?
Laten we de feiten eens op een rijtje zetten. Trivire heeft er moeite mee om de kleinere appartementen in ‘jullie’ prachtflat verhuurd te krijgen. Hoe dat komt weet ik niet, maar ik kan me zo voorstellen dat een beetje nieuwbakken 55-plusser die in de Octant komt wonen liever een kamertje meer heeft, dus die tweekamerflatjes zijn niet bijster populair. En Trivire, beste dames en heren, is géén charitatieve instelling, maar gewoon een bedrijf dat centjes nodig heeft om de toko draaiende te houden. Leegstand levert verlies op, dus onderzoekt Trivire-directie de mogelijkheid om die norm van 55 tijdelijk los te laten. Ach, in de praktijk kwamen er toch ook al mensen van 54 wonen, en ook van 53 en ja, ik weet dat er ook een paar bewoners zijn die nog niet eens Abraham of Sarah waren toen ze binnen kwamen. Misschien hadden ze de mazzel dat ze een beetje een ouwe kop hadden, dus kennelijk viel het niet zo op.
En nu zou het wel eens kunnen gebeuren dat er een dertiger of een twintiger in jullie flat komt wonen, want jongeren zijn nu eenmaal hard op zoek naar betaalbare woonruimte. Maar waar zijn jullie nou in hemelsnaam zo bang voor? Dat ze herrie gaan maken of dat ze niet van biljarten of klaverjassen houden? Als u het vraagt willen ze vast wel een potje met u spelen en wellicht brengen zij u dan weer bij hoe u via de iPad voordelig met uw zus in Canada kunt ‘Skypen.’ Doe toch niet zo angstig en gooi open die poort.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s