Huurkorting voor betrokken bewoners is overdenken waard


KrispijnEen eventuele huurkorting voor bewoners van Oud-Krispijn die zich actief inzetten voor hun buurt. Dat ideetje opperde de Christenunie/SGP dinsdagavond in de gemeenteraad.
De buurtorganisatie (zeg maar een clubje actieve en betrokken bewoners) maakt zich al jaren druk over het feit dat er tè weinig mensen zijn die tijd en energie in hun woonomgeving willen steken. In Oud Krispijn wonen naar verhouding veel allochtonen, maar juist deze mensen, uitzonderingen daargelaten, houden zich afzijdig van buurtactiviteiten. Een financiële impuls, in de vorm van huurkorting, zou deze groep wellicht kunnen activeren. Ik vind ik het CU/SGP-initiatief dus wel sympathiek, maar de belangrijkste vraag daarbij is natuurlijk, wie pakt hier de rekening op? Dat zou dan toch vooral de gemeente zijn en dus begrijp ik de terughoudendheid van wethouder Reynvaan wel, want er is de laatste jaren al héél veel geld in het opknappen van deze multicultiwijk gestoken.
Het is een bedroevende waarheid dat er in de wijk Oud Krispijn maar weinig mensen te vinden zijn die zich iets gelegen laten aan het lot van hun woonomgeving. Eigenlijk zijn het al jaren dezelfde buurtbewoners die in deze wijk hun nek uitsteken, door buurtfeesten, straatmaaltijden en wat dan ook voor activiteiten te organiseren en vooral ook door mee te denken en mee te praten over alles wat de sfeer in de wijk maar enigszins kan verbeteren. Maar met alle respect, deze betrokken huurders worden er niet jonger op en dus is vers bloed in de buurtorganisatie van het allergrootste belang. Ik heb er een hekel aan om groepen mensen over één kam te scheren, maar eigenlijk is het in Oud-Krispijn eigenlijk niet veel anders dan bij sommige Dordtse voetbalclubs. Ook daar laat het gros van de allochtone leden het vaak afweten als het om vrijwilligerstaken, gaat.
In Oud Krispijn is het eigenlijk al jaren niet anders. Het zijn hier al jarenlang dezelfde mensen die zich van hun beste kant laten zien. Voor die mensen heb ik diep respect en als ik het voor het zeggen had zouden ze helemaal geen huur meer hoeven te betalen. Zij vormen nu nog het kloppend hart van de wijk… helaas kloppen harten niet voor eeuwig.

Afbeelding: actieve wijkbewoners in Oud Krispijn (afbeelding website Oud Krispijn Vernieuwt)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s