Website PvdA: ‘Die afstraffing hadden we niet verdiend’


Cor mixIn mijn onregelmatige serie over de campagnes en dan vooral de websites van de diverse lokale politieke partijen, in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van volgende week, wil ik het vandaag over de site van de PvdA hebben. Die ziet er niet alleen gelikt, maar ook uitnodigend en overzichtelijk uit. Goed, lijsttrekker Cor van Verk kijkt ons op een foto wat onheilspellend aan, maar ‘even verderop’ zien we hem weer lachen en aangezien elke insider weet dat Cor eigenlijk een ‘Grote Vriendelijke Reus’ is doet die glimlach hem méér recht dan die strakke blik. Mijn voornaamste kritiekpuntje is dat je, eenmaal aanbeland op die PvdA-website, wel erg van lezen moet houden, want er staat veel,  ja, héél veel tekst op de site en dat kan de haastige of luie surfer misschien een beetje afschrikken. Ik ben al die artikelen maar eens gaan doorspitten en ik kom tot de conclusie dat de kiezer, die zich daadwerkelijk over de PvdA en over het plaatselijk reilen en zeilen van de partij wil informeren, op deze website uitstekend bediend wordt. Op behoorlijk journalistieke wijze (minder gekleurd eigenlijk dan ik verwacht had) wordt verslag gedaan van allerlei partijactiviteiten en gebeurtenissen waar de PvdA acte de présence gaf en tevens is er ruimte voor opinie. Toch zou ik het mooi vinden als ik óók nog ergens puntsgewijs kon lezen waarom ik als Dordtenaar nu juist op deze partij zou moeten stemmen. Daar tegenover staat dat ik de persoonlijke manier waarop 14 van de 19 kandidaat-raadsleden zich op de site aan de lezer voorstellen erg geslaagd vind. Opvallend is het artikel van ‘lijstduwer’ Eric Meijer. In drie mini-interviews met lokale oud-PvdA-prominenten wil Meijer aantonen, en ik parafraseer, ‘dat de partij in het verleden voor deze stad, vooral in sociaal opzicht, veel betekend heeft en dat die afstraffing door de kiezers, vier jaar geleden totaal onverdiend was.’ Daar moet u uw eigen conclusies maar aan verbinden, maar in mijn persoonlijke website-campagneklassement krijgt de PvdA een 8 en staat dus, samen met BVD (ook 8) gedeeld aan kop, tweede is het CDA (7.5) en derde de VVD (7).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s