Kleine aanpassing maakt Dordt gastvriendelijker…


Parkeren DordrechtNee, de vondst is niet van mij, maar ik vind hem dermate sterk dat ik er in deze column graag aandacht aan besteed. De persoon die het ideetje met mij deelde werkt bij de gemeente Dordrecht, maar ik ga zijn naam niet noemen omdat zijn functie eigenlijk niets met het parkeerbeleid in deze stad te maken heeft en omdat ik weet dat hij die collega’s die daar wél over gaan, niet voor het hoofd wil stoten. ,,Je hebt het dus niet van mij hoor,’’ voegde hij er nog grijnzend aan toe. Heb ik u nieuwsgierig genoeg gemaakt om verder te lezen? Het draait allemaal, maar dat begreep u al, om parkeren in Dordrecht. Wie hier als kersverse bezoeker, via de Achterakkers, de stad in komt rijden wordt geconfronteerd met het parkeerverwijs-systeem. Dat zijn die grote blauwe borden waarop de parkeergarages en het aantal daar nog beschikbare plekken staan aangegeven. Maar wie de stad niet kent kan, eenmaal aanbeland op de Spuiboulevard, onmogelijk weten waar zich precies het centrum bevindt. Rechts zie je louter kantoren en links de relatief moderne bebouwing van de Boogjes die automobilisten het zicht op de binnenstad min of meer ontneemt, zodat ze geen enkele indicatie van de loopafstand vanaf die parkeergarages richting het stadshart hebben. De eerste parkeeroptie heet Spuihaven en veel mensen laten die dus maar links liggen… nou ja, in dit geval rechts dus, want iets met haven is vast vér van het centrum. De volgende mogelijkheden heten Achterom en Veemarkt en ook in dit geval heb je als ‘nieuwkomer’ geen idee hoe ver het vanaf die plekken wandelen is naar de binnenstad. Via de rotonde kom je dan uiteindelijk uit bij parkeergarage Drievriendenhof óf bij Parking de Visstraat, want daarbij staat wél ‘centrum’ aangegeven. Overigens zijn die óók allebei aanzienlijk duurder. Het zou dus beter en eerlijker zijn om die verschillende parkeergarages als Centrum 1, Centrum 2, Centrum 3, Centrum 4 en Centrum 5 aan te duiden want vanuit al deze plekken is de afstand naar de binnenstad makkelijk aan te tippelen. Een kleine en relatief goedkope aanpassing dus, maar wel eentje die Dordt een stuk gastvriendelijker maakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s