Breng een bod uit op uw favoriete straatnaam


schoorsteenIk hoop dat mijn misdaad inmiddels verjaard is, want het bordje hangt nu toch alweer ruim vijftien jaar boven mijn bed. Kromme Elleboog staat er op en voordat u nu verkeerde conclusies gaat trekken over kromme ellebogen in slaapkamers leg ik maar snel uit dat de Kromme Elleboog een Dordtse straatnaam is, dat het hier om een gemeentelijk bord gaat en dat ik dat blauwe ding indertijd op oneigenlijke wijze verkregen heb. Het straatnaambordje hing, recht tegenover mijn slaapkamer, keurig aan een paaltje, maar kennelijk op een moeilijke plek. In die jaren was het winkelcentrum Drievriendenhof een stuk bedrijviger dan vandaag de dag en vrachtwagens reden hier af en aan om de winkels te bevoorraden. Maar die wagens waren iets te groot voor de bocht bij deze inrit en dus werden paaltje en bordje regelmatig door die kolossen aangetikt. Op een goeie dag viel ‘de Kromme Elleboog’ dus naar beneden en een dag of wat lag het troosteloos in de goot. Niemand haalde het weg… nou ja, ik dan uiteindelijk, nadat ik hier meermalen de gemeente over had gebeld, maar kennelijk had men daar geen zin om dat ding op te komen halen. Ondanks mijn criminele verleden zit ik nu toch in het comité van aanbeveling van de actie ‘Bied op een bord’ van het Nationaal Onderwijsmuseum. Als onderdeel van de crowdfundingactie ‘Een schoorsteen voor De Holland’ is het museum begonnen met het veilen van Dordtse straatnaamborden. Het betreft die borden die onlangs door de gemeente vervangen zijn en u kunt nu dus een bod uitbrengen op uw favoriete straatnaam. Met de opbrengst van de veiling kan de schoorsteen worden teruggeplaatst op gebouw De Holland, de toekomstige locatie van het Nationaal Onderwijsmuseum. Dus, is er een specifieke straatnaam waar ú iets mee heeft… moet u bij een bepaalde straat meteen denken aan uw beste vriend, vriendin, collega of familielid? Of heeft u misschien samen speciale herinneringen aan een bepaalde straat of weg? Bied dan mee op het bord van uw voorkeur. U leest er alles over op de website van het Nationaal Onderwijsmuseum of ga naar http://www.biedopeenbord.nl.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s