‘Ik denk dat ie ouwer is en raszuiver is tie ok al nie’


animation-gifs-dogs_gif_chien,,Is dat een zuivere Mechel?’’ De kale tattoeboy in hemdsmouwen wijst naar Blafmans die mij op haar beurt weer aankijkt met zo’n blik van ,,Tja, nou wil ik het ook wel eens weten.’’ Maar ik weet het niet, want ik heb niet zoveel verstand van honden en Blafmans is een adoptiekindje zonder papieren. ,,Ze zeggen van wel,’’ antwoord ik, maar helemaal zeker ben ik er ook niet van… we weten nog niet eens hoe oud ‘ie precies is. De dierenarts schat ongeveer vijf.’’
Zonder blikken of blozen pakt de man mijn hond bij de snuit, trekt z’n kaken uiteen en begint het gebit te inspecteren. ,,Ik denk dat ie ouwer is en raszuiver is tie ok al nie.’’
Mijn viervoeter en ik kijken elkaar beduusd aan. ,,Die is gek hoor,’’ zegt Blafmans… of zei ik dat nou? In woord en gebaar maak ik duidelijk dat het nu de hoogste tijd is voor een ommetje richting plasplaats, maar tattoeboy laat ons niet vertrekken alvorens ons eerst een staaltje van zijn, naar eigen zeggen ‘natuurlijke overwicht op honden’ te demonstreren. ,,Kijk de mijne heb ik écht goed afgericht. Let op.’’ Een pitbull-achtge gedrochtje dat achter hem staat wordt zomaar ineens op een bankje voor de Hema neergezet en krijgt de instructie ‘Blijf Bram!’ in zijn flapoortjes gebruld. Het beestje blijft ietwat trillend zitten terwijl zijn baas koers zet richting Saturn. Na elke tien meter draait tattoeboy zich om en herhaalt steeds luider ‘BLIJF BRAM!’ Bram blijft. Onder het motto ‘Sohee jij kan goed honden africhten’ steek ik mijn duim omhoog naar tattoeboy en ik wil koers zetten in tegenovergestelde richting. ,,Is die hond van u?’’ blaft een behoorlijk zwaargebouwde stadswacht plotseling in mijn oor. Hij wijst streng naar Bram en ik wijs naar het baasje in de verte. Die heeft het snel in de smiezen en produceert een doordringend fluitje. Op dat teken springt Bram van zijn bankje en nog geen vijf seconden later verdwijnt hij met tattoeboy om de hoek bij Saturn. ,,Misschien een sprintje?’’ zeg ik nog tegen de corpulente toezichthouder. Hij kan er niet om lachen. Blafmans wel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s