Zwijndrecht, Ambacht… is er eigenlijk nog een ‘grens?’


enqueteAls het nou een héél mooi zwembad wordt, dat helemaal voldoet aan de eisen van deze tijd, zou u het als Zwijndrechtenaar dan een bezwaar vinden als deze faciliteit niet op Zwijndrechts maar op Ambachts grondgebied zou staan?
Ik weet niet of de vraag op deze wijze geformuleerd gaat worden, want zoiets luistert namelijk nauw, maar ik juich het van harte toe dat AD De Dordtenaar de komende dagen honderden Zwijndrechtenaren met bovenstaande vraag, of een variant daarop, gaat confronteren. Zwijndrechtse en Ambachtse politici steggelen namelijk al jaren met elkaar over de realisering van een gezamenlijk zwembad en elke keer weer duiken er, vooral van Zwijndrechtse zijde, nieuwe bezwaren op. Wat de dames en heren politici vinden weten we nu zo langzamerhand wel, maar hoe kijken de inwoners hier tegenaan? AD De Dordtenaar wil nu voor eens en altijd duidelijkheid scheppen in deze al tè lang slepende affaire en ik vind dat een uitstekende zaak. Sterker nog, eigenlijk vind ik dat mijn krant zoiets best wel wat vaker zou mogen doen, al realiseer ik me dat enquêteren een vak op zich is en dat zoiets natuurlijk ook een hoop tijd en moeite vergt voor een redactie die toch al structureel overuren draait. Het op deze wijze duidelijkheid scheppen over lokale en regionale ‘pijnpunten’ zie ik als een schone nieuwe taak voor de krant van de toekomst. In deze voor dagbladen moeilijke tijd waarin mensen, op welke wijze dan ook, het nieuws veelal gratis tot zich nemen is het voor krantenredacties reuze interessant om nieuwe wegen af te tasten waarmee aan de abonnees nóg meer service kan worden verleend. Maar goed, ik dwaal nu af… in het geval van de zwembadkwestie vind ik vooral de onderliggende vraag interessant: hoe belangrijk (of onbelangrijk) vinden inwoners van Zwijndrecht en Ambacht vandaag de dag hun gemeentegrenzen nog? Geografisch gezien (je zou er met een helikoptertje overheen moeten vliegen) zijn de beiden gemeenten namelijk al ernstig vervlochten en ik vraag me dan ook af hoeveel waarde, vooral jonge Ambachtse en Zwijndrechtse gezinnen, nog hechten aan zoiets als ‘lokale identiteit.’ Misschien een leuk subvraagje?

Advertentie

Eén reactie

  1. Het Zwembad DE HOGE DEVEL in Zwijndrecht moet blijven, er is de bewoners / jeugd al erg veel afgenomen. Nu het zwembad ook nog. Ik zal als het moet handtekeningen verzamelen. Maar eerst neem ik contact op met de wethouder. Het is de zoveelste keer dat er afspraken niet naar worden gekomen. Op 17.Dec, 2013 is de motie aangenomen, maar nu naar de verkiezing krabbelen ze weer terug. ik pik dit niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s