Uit-agenda waarop zelfs ‘s zomers nog wat te kiezen valt…


boredTerwijl mijn stapmaatjes en ik koers zetten naar ons stamcafé voor een middagbiertje zien we bij een modewinkel hoe Maitre Pierre, gehuld in een iets te strak Kabouter Plop-pakje enkele hoogbejaarden definitief over het randje staat te zingen. Het is druk bij Visser’s en nadat we iedereen daar, zoals elke zaterdag eigenlijk, weer gezien hebben (‘Hoe gaat ‘ie?’) wordt het tijd voor een snelle Hema-hap om vervolgens koers te zetten naar ’t Avontuur voor een avondje tafelvoetbal en pinda’s pellen. Vanavond speelt De Dijk weer eens in Bibelot, maar aangezien dat alweer voor de 381ste keer is (‘Goeienavond Dordrecht!’) slaan we maar eens een keertje over. De bestemming is een kraakpand, waar héle slechte bandjes een potje provinciepunk uit hun Bart Smit-instrumentjes staan te persen en na afloop liegen we om het hardst dat het ‘retecool’ was. Op naar het Dolhuis of de Bombardon om aan iedereen die nog wél nuchter is te vertellen dat we gaan emigreren naar de grote stad (Meppel of zo) en onderweg horen we uit een volkscafé het geluid van een lokaal carbonaftreksel van Koos Albers (‘Ik feschuurde je fauto’). De avond wordt afgesloten met een broodje shoarma (de doner kebab van weleer) bij Osman. De enige verdere noemenswaardige weekendactiviteit bleek een vechtpartijtje bij de Rivabar te zijn, maar dat waren we gelukkig misgelopen en dus pakken we welgemoed en zonder dikke lip de benenwagen richting Sterrenburg. Zondag uitslapen tot Studio Sport.
Zomaar een weekend in de jaren tachtig of negentig in Dordt. Ik moest daaraan denken toen ik een ‘verse’ plaatselijke Uit-Agenda zag liggen. Nog niet eens bekomen van Big Rivers kan ik komend weekend naar de City Art Fair aan de Voorstraat, naar Place d’Ary aan het Groothoofd, naar de Pop-Up-markt op het Beverwijckplein of naar de film in de Museumtuin. En o ja, maandag weer Palm Parkies. En dan is er dit weekend nog niet eens muziek of theater in het Energiehuis (zomerstop?) maar dát komt na augustus wel weer. De ooit veelgehoorde kreet ‘In Dordt gebeurt geen reet’ is nu toch wel definitief een galm uit een ver verleden geworden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s