Van Rees’ telefoon veranderde in een auto-alarm…


reesDat een deel van de PVV-aanhang uit bozige en ‘onmachtige’ tiepjes bestaat met de intelligentie van een boerderijdier was mij al bekend (ik krijg veel mail) en ik vermoed dat het Sliedrechtse gemeenteraadslid Anton van Rees dat ook wel besefte, toen hij een twitterberichtje de wereld in slingerde met de stelling dat ‘angstzaaier Wilders een grotere dreiging voor de samenleving is dan alle moslims bij elkaar.’
Maar ja, soms móet een hartenkreet er nu eenmaal uit, zelfs al weet je wat je vervolgens te wachten staat. Van Rees had zijn bericht ook aan Wilders zelf verzonden en die reageerde met de woorden: ‘Zo kennen we de PvdA weer…’
Nu heeft Van Rees duizend volgers, maar gekke Geert (zoals historicus Maarten van Rossem hem graag noemt) heeft er 382.000 en die zitten als een bok op de haverkist. Dát leverde de PvdA’er een storm van onzalige reacties op. Waar de politiek behendige PVV-voorman zelf wat droogjes reageerde, is de twittertoon van zijn aanhang weinig subtiel. De telefoon van Van Rees veranderde in een waar auto-alarm: elke paar seconden piepte er een berichtje binnen, overwegend vuig van toon, vaak vol taalfouten en eigenlijk op deze plek niet voor herhaling vatbaar. Een kleine bloemlezing wil ik u toch niet onthouden. Zo vraagt een Wilders-aanhanger zich af of van Rees al op de ‘Alquida-dodenlijst’ staat (hij bedoelt Al Qaida) want als je dáár nog niet op staat dan tel je niet mee en moet je dus je mond houden. Verder wenst iemand die zich ‘patrioot’ noemt Van Rees een hoop enge ziektes toe en blijkt vooral dat veel Wilderianen alle moslims ernstig verwarren met terroristen. Volgens de logica van het Geertgenootschap is elke Duitser natuurlijk een nazi en elke Antilliaan met een petje op een drugsdealer. Aanvankelijk probeerde Van Rees de discussie met de hooivorken-brigade nog aan te gaan, maar al snel zag hij in dat het zinloos was. Nog één berichtje slingerde hij het net op: ‘Zouden alle PVV-fanaten die niets beters te doen hebben dan mijn timeline besmetten weten waar die laatste V voor staat?’ Daar is eigenlijk alles mee gezegd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s