Zo’n makkelijk voorzetje kop je niet in…


imageNiet boos worden, beheers je. Heel bewust ben ik pas, na het meermalen hardop uitspreken van deze woorden, aan deze column begonnen en ik leg u meteen uit waarom. Een paar makkelijke inkoppertjes wil ik absoluut vermijden en dus zult u de volgende woorden in dit schrijfseltje niet aantreffen: halftalers, nitwits, fijnschrijvers, lafaards, lomperds en balletjesafwachters. Van mij heeft u ze niet gehoord want, om maar eens in die laatste term te blijven hangen, balletjes afwachten om vervolgens makkelijk te scoren mag dan misschien de hobby zijn van sommige figuren, mijn ding is het zeker niet.
Op het moment dat u dit leest is het alweer ruim drie dagen geleden dat een groepje toezichthouders op het lumineuze idee kwam om eens lekker een potje te gaan lopen handhaven in de buurt van het FC Dordrecht-stadion. Daar was namelijk een evenement gaande, getiteld PK’s voor Kids; zieke kinderen die langdurig onder behandeling zijn in het Albert Schweitzer Ziekenhuis mochten die zaterdag meerijden in exclusieve sportauto’s. Dit met als doel om ze voor heel even te laten vergeten dat ze ziek zijn. Een mooi evenement, georganiseerd door de Dordtse serviceclub Ronde Tafel 23 en inmiddels een begrip op dit eiland.
Een aantal van die kinderen is dermate ziek dat een, laten we zeggen, wat langere wandeling naar de exacte locatie van al die prachtauto’s geen optie is en dus parkeerden die ouders hun eigen blik even in de berm om die loopafstand zo kort mogelijk te houden. En nee, dát mag niet, want ja, dat is fout parkeren en onder elke andere omstandigheid moet je dan dokken. Jawel, onder élke andere omstandigheid… behalve die ene dan, want om nou juist op DEZE plek, juist op DIE tijd, juist bij DAT evenement bonnetjes te gaan lopen uitschrijven getuigt van zoveel lomp- en oenigheid dat ik er eigenlijk verder geen woorden voor heb. Dán heb je een plaat voor je kop die dikker is dan de muren van Alcatraz en Fort Knox gecombineerd. Verder hou ik me in, want zó’n makkelijk voorzetje ga ik natuurlijk niet inkoppen… ik ben toch geen stadswacht?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s