Hulde aan al die ‘Intercity-lobbyisten’


glass-half-full-300x235Is het glas nou half vol of half leeg? Ik heb dat altijd een rare beeldspraak gevonden, want bij mij persoonlijk is een glas meestal snel leeg, maar gelukkig vaak ook rap weer gevuld. Hoe dan ook werp ik vandaag de vraag op of u mij, uw dagelijkse columnist van het alledaagse, nu een positivo of een zuurpruim vindt? Dát oordeel is aan u natuurlijk, al vind ik mezelf, ondanks het stijgen der jaren en het daarmee gepaard gaande gekreun der gewrichten, toch nog altijd een behoorlijk vrolijke Frans of, om in de voertaal van mijn kinderen te blijven, ‘een blije boterham.’
Het kraken van kritische noten mag dan mijn professie zijn, van zwartgalligheid ben ik nog nooit in mijn leven beticht. Ik ben dan ook blij dat staatssecretaris Sharon Dijksma het blunderbedrijf NS tot de orde heeft geroepen aangezien ik één intercity per uur nog altijd beter vind dan géén intercity per uur. Die Dordtse lobby richting Tweede Kamer en die beide brandbrieven naar het ministerie hebben dus wel degelijk zin gehad en ik had het mis toen ik vorige week ‘voorsomberde’ dat die gemeentelijke brandbrief ongetwijfeld gearchiveerd zou worden onder de K van kansloos. Dát is gelukkig niet gebeurd, want ‘we’ (Dordt en achterland dus) houden de komende twee jaar gewoon ons sneltreintje richting Breda en we hoeven daarvoor niet eens bij te lappen. Dat is een mooi resultaat en dus zeg ik hulde aan al die gemeenteraadsleden die (op initiatief van GroenLinks en de SP) vier jaar geleden al in actie kwamen door handtekeningen in te zamelen tegen dat malle NS plan. Een diepe buiging ook voor ‘verkeerswethouder’ Rik van der Linden en brandbrief-auteur, burgemeester Arno Brok. En tja… toch óók voor de inmiddels naar de VS vertrokken ex-kamerlid Wassila Hachchi (D66). Zij nam de Dordtse lobby dermate serieus dat ze (drie maanden geleden) een motie indiende die in de kamer werd aangenomen. Ik zou haast willen voorstellen wat straten naar al die lobbyisten te vernoemen, ware het niet je daarvoor eerst tien jaar dood moet zijn. Een Wassila-broodje, een Brok-burger, een balletje Rik en een SP-shake in de stations-snackbar dan maar?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s