Big Rivers


BR16Ziek en minstens een week aan huis gekluisterd. Ik zal u de details verder besparen. Een column schrijven kan gelukkig nog wel, al moet ik ernstig oppassen dat dit geen al te chagrijnig stukkie wordt. Chagrijnig bén ik namelijk wel degelijk en ik zal u uitleggen waarom. Thuis rondhangen vind ik op zich een heerlijke bezigheid, maar dan wél in de wetenschap dat ik, wanneer ik daar zin in heb, de straat op kan. En laat dát nu uitgerekend nét even niet kunnen, terwijl ik me juist zó enorm verheugd had op een bruisend weekendje Big Rivers. Het zit er niet in: Matt Bianco, Nielson, The Skadillacs en de Pistoleros de la Paz, zullen het zonder mijn support moeten stellen. Ik noem slechts vier van de in totaal ruim honderd acts die tijdens deze ‘veelkleurige’ editie van Big Rivers op een van de negen podia te zien en te horen zullen zijn. Alle namen, podiumplekken en tijdstippen vindt u op www.bigrivers.nl.
Hoe Big Rivers 2016 verloopt zal ik dus uit mijn eigen krant moeten vernemen, maar op voorhand durf ik alvast te stellen dat het aanbod fantastisch is en dat er voor iedereen wat te genieten valt. Dáár kan het dus in ieder geval niet aan liggen. Voor de rest is het vooral hopen op aangenaam weer. Hoewel… één van de leukste Big Rivers-concerten die ik me kan heugen was die tijdens een behoorlijk regenachtige editie van dit evenement. Ik weet niet eens meer in welk jaar het precies was en welke artiest er op het podium stond, maar ik weet nog wél dat we (het was bij de Grote Kerk) massaal bleven staan en de stortbui luid lachend over ons heen lieten komen. En dát is nou precies wat ik vandaag even kwijt wil: Big Rivers is veel en veel  méér dan louter en alleen een muziekspektakel… het is Mardi Grass aan de Merwede, het is onderlinge solidariteit in optima forma, het is Dordt op z’n aller-best. De thuisblijvers, zo stel ik vanuit de ziekenboeg, krijgen ongelijk. Jammer dat ik er zelf eentje ben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s