Villa


weizigtIn mijn vriendenkring werd Villa Weizgt, dat binnenkort weer open gaat, steevast aangeduid als ‘die neukerette aan de Kilweg.’ Ik ben er vroeger een paar keer binnen geweest… nee, niet om dát te doen wat veel stad- en streekgenoten er ongetwijfeld wél deden, maar louter en alleen om een verhaal op te tekenen uit de mond van de zoveelste nieuwe bedrijfsleider met toekomstplannen (‘We hebben nu prachtige jacuzzi’s’) óf naar aanleiding van een of ander relletje of gerucht. Want geruchten waren er altijd wel rond de Villa: er zouden sm-feestjes plaats vinden, er zouden zich in de kelder griezelige dingen met kinderen afspelen, Joris Demmink zou er stamgast zijn en Willem Holleder zou er zijn criminele centjes wit wassen. Veel van die geruchten zijn te vinden op websites met een hoog complot-denkers-gehalte. Die wil ik zeker niet afdoen als onzinnig (rook en vuur, u weet wel), maar hard bewijs aangaande die griezelgeruchten is er nooit op tafel gekomen. Feit is wél dat het bordeel in 2009, op last van de gemeente zijn deuren moest sluiten omdat de laatste eigenaar een paar, laten we zeggen, ‘criminele lijntjes’ had uitstaan. Wat ik me vooral herinner van mijn bezoekjes is de parkeerplaats. Als plaatselijk verslaggever kende ik diverse auto’s en zo had ik dus mijn vermoedens over welke plaatselijke notabelen daarbinnen zaten, lagen of ehh.. aan een kroonluchter hingen. Maar ach, wie ben ik om over die mensen te oordelen. Ik kwam er ooit een voormalig gemeentebestuurder tegen, die me vertelde dat zijn vrouw ernstig ziek was en dat hij, in goed overleg met het thuisfront, af en toe buiten de deur mocht (en ik citeer) ‘korfballen.’ Ook zat ik er eens aan de bar met een zwaar gereformeerde scheepsmagnaat, wiens klanten nu eenmaal sneller tot zaken kwamen na champagne en damesbezoek. ,,Straks breng ik ze weer naar hun hotel en zetten we de noodzakelijke handtekeningen.’’
De dames van Weizigt, zo durf ik te stellen, hebben in de loop der jaren veel orders binnen gesleept en waren van onschatbare waarde voor de werkgelegenheid in stad en streek.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s