Louis


LouisIk zag hem de afgelopen dagen (gewoon vanaf de bank hoor) op de tribune van Wimbledon en in de Utrechse Galgenwaard, waar hij de oranje leeuwinnen aanmoedigde. Zomaar ineens drong tot me door dat ik de man stiekempjes best een beetje gemist heb. En nu weet ik heus wel dat Louis van Gaal het niet zo op de pers heeft, dus ik eigenlijk moet ik als journalist, misschien helemáál niet zo dol op die ouwe brulboei zijn, maar op de een of andere manier heb ik nu eenmaal een zwak voor de man. In mijn bovenkamer (ik doezelde een beetje weg door al die Big Rivers-biertjes), hoorde ik hem heerlijk en eerlijk fel reageren op het door deze krant geïnstigeerde onderzoek van de Vrije Universiteit. Daaruit blijkt dat de stof GenX nu óók is aangetroffen in het drinkwater dat Evides door zijn leidingen pompt, hetgeen betekent dat we dit goedje dus onder andere óók in Dordt en Alblasserdam verplicht tot ons nemen. GenX werd eerder al aangetroffen in het drinkwater van Oasen, dat verantwoordelijk is voor de toevoer in zo’n beetje de hele Molenwaard en grote delen van de Alblassserwaard… dus ook in Papendrecht en Sliedrecht. Kortom, we zitten in de Drechtsteden met z’n allen kennelijk al jaren, stevig  aan de GenX en ook al zijn de aangetroffen hoeveelheden miniem, we hebben uiteindelijk toch écht nog altijd geen flauw idee wat op de lange duur de effecten van deze stof op onze gezondheid zijn. ,,Wat vind jij daar nou van Louis?’’ Ik zie het orakel van Avenhorn rood aanlopen terwijl hij met zijn ogen driftig op zoek gaat naar die hondsbrutale verslaggever die het in zijn botte harses haalde om zo’n ongelooflijk stupide vraag te stellen. ,,Ben ík nou degene die zo slim is of ben jij nou zo dom? Het lijkt me niet meer dan logisch dat je éérst de oorzaak van het probleem aanpakt. Dus ik zeg: stilleggen die productie bij Chemours en eerst zorgen dat ons drinkwater volledig GenX-vrij is. Moet een eenvoudige voetbaltrainer dat nou bedenken? Daar hebben we toch politici voor?’’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s