Stadhuis


stadhuis

Waar gaan de Dordtse gemeenteraadsleden straks vergaderen? Blijven ze dat gewoon doen in het ouwe vertrouwde Stadhuis op het gelijknamige plein of vinden de raadsvergaderingen over enkele jaren plaats in het nieuwe stadskantoor dat er wellicht gaat komen op de plek waar nu nog het voormalige belastingkantoor en dat ‘blauwe’ pand (destijds Rabobank) staan. Die gebouwen zijn door de gemeente aangekocht met het doel daar in de toekomst een multifunctioneel nieuw stadskantoor neer te zetten, al moet de raad daar overigens nog officieel over beslissen.
Met het woordje stadskantoor doe ik dat ‘gedroomde’ gebouw overigens te kort, want juist dat nieuwe ding moet veel méér worden dan alleen maar een nieuwe apenrots voor ambtenaren. Zoals het er nu naar uit ziet sluit ook de bibliotheek aan in dat nog te bouwen complex aan de Spuiboulevard en zoals u wellicht weet is de ‘bieb twee punt nul’ véél meer dan een pand waar je louter boeken kunt lenen. Er vinden tegenwoordig veel, overigens zeer verdienstelijke debatten en manifestaties plaats, hetgeen natuurlijk prachtig aansluit bij dat beoogde nieuwe en laagdrempelige ‘Huis van de Stad.’ Wellicht kan Dordrecht Marketing daarbij aansluiten en ik vermoed dat er óók nog wel plek overblijft voor iets horeca-achtigs.
Het is allemaal nog toekomstmuziek al blijft de vraag gerechtvaardigd wat er dan met het stadhuis moet gebeuren. Die prachtige vergaderzaal is uitermate sfeervol maar, net als de rest van het gebouw (waar politieke partijen hun fractiekamers hebben) wél wat onpraktisch. Ik hou erg van traditie, maar de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat je er vanaf de publieke tribune altijd een wat ‘afstandelijk’ gevoel hebt. Toch zou ik dat ouwe stadhuis, als beroepsvolger van de gemeentelijke politiek, niet willen missen, al moet ik bekennen dat ik raadsvergaderingen tegenwoordig meestal via de ‘live stream’ op mijn computer volg. Nu ik er zo over nadenk leent het Stadhuis zich uitstekend voor een VVV-kantoor, tevens als ‘voorpost’ van de diverse Dordtse musea en kan het daarnaast ook blijven dienen als officiële gemeentelijke ontvangstruimte. Ongetwijfeld blijft het óók die fantastische trouwlocatie die het al zo vele jaren is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s