Visbrug


Visbrug4

Komt er nou wel of geen Put á la Piet, krijgt het al bestaande trappetje een opknapbeurt of verschijnt er wellicht een hele nieuwe trap aan de Voorstraatkant? In ieder geval drie, maar mogelijk zelfs vier varianten voor de Visbrug nieuwe stijl worden vanavond in de gemeenteraad besproken. Die vierde variant, een eigen plannetje van de horeca-exploitanten op de brug is, ondanks het feit dat het een héél mooi en ook nog eens een relatief goedkoop plan is, niet bepaald populair bij het college. Toch zou het vanavond zo maar eens kunnen dat deze variant uiteindelijk toch wordt ‘opgenomen’ en meegewogen omdat een meerderheid van de raad er volgens mij best wel sympathie voor heeft. Persoonlijk zou ik voor optie vijf willen kiezen. Wat die inhoudt? Tja, eigenlijk niet zo veel: ik zeg, zet die brug lekker strak in de lak, verbreed de stoepen, ofwel versmal de verkeerstoevoer, zet met verdubbelde energie in op een juiste invulling van de aldaar aanwezige (soms leegstaande) winkelpanden, zet Johan en Cornelis ook ’s avonds lekker in de spotlights en leg die zo gewenste ‘verbinding met het water’ op andere plekken in de stad aan. Er zijn daarvoor immers zóveel mogelijkheden… bij het stadhuis bijvoorbeeld, achter de Grote Kerk en ter hoogte van het bruggetje bij de Stroper. En dan noem ik nog niet eens de al bestaande, nu soms zo onzichtbare en hier en daar zelfs wat verwaarloosde verschillende poortjes en openingen naar de Voorstraatshaven op verschillende plekken op de Voorstraat. Ik kan er met mijn botte verstand nog altijd niet bij dat wethouder Piet Sleeking zijn ‘gedroomde’ waterverbinding nou juist op die monumentale Visbrug wil hebben. Dit is nou juist een plek van dromerige doorkijkjes en volgens mij ook zeker niet die locatie waar je de aandrang krijgt om af te dalen naar het water. Zo’n welhaast gewelddadige ingreep in dit prachtige stukje stad staat in mijn ogen gelijk aan het opspuiten van Mona Lisa’s bekoorlijke lippen met botox. Laten we Madame Place van Ary Scheffer dan ook maar meteen een grotere cupmaat en Johan de Witt een neuscorrectie geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s