Overspeeld


Visbrug5

Kent u die mop van dat gat in de Visbrug? Het college van b en w heeft nog net op tijd het gezonde verstand laten zegevieren door dit plan in te trekken. Als het dat niet gedaan had, zou het, zo schat ik in, door een meerderheid in de gemeenteraad toch wel verworpen zijn, dus die ‘put van Piet’… die komt er niet.
Ik kom er nog één keer op terug, vermoedelijk voorlopig ook voor de laatste keer, want ik denk niet dat wethouder Piet Sleeking, voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar, nog met een nieuwe variant voor dit onzalige idee durft aan te komen zetten. Na de verkiezingen ziet de politieke ‘landkaart’ van Dordt er naar verwachting weer compleet anders uit, dus ik vermoed dat Piets put in een stoffige la verdwijnt en ik denk ook niet dat er in de nabije toekomst een politicus opstaat, die hier zijn handen nog aan durft te branden.
Trouwens, ook de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed zag het niet zitten en laat dat nou de club zijn die zich in Nederland ontfermt over onze kostbare monumenten. Vreemd dus eigenlijk dat men daar niet veel eerder aan de bel heeft getrokken, dan zou je, als verantwoordelijk wethouder al dat gezeur en gemopper in de stad nooit op je dak gehad hebben. Maar ook zonder dat duimpje omlaag van de rijksdienst hadden Sleeking & co toch beter moeten weten: van monumenten – en de Visbrug is nu eenmaal een monument – blijf je af. En dat doe je helemaal in Dordt, waar de afgelopen halve eeuw al zoveel prachtigs verdwenen is dankzij overambitieuze ambtenaren en bestuurders met een gebrek aan historisch besef.
Terugkijkend op deze affaire denk ik dat Piet Sleeking en zijn soms al te almachtige adviserende ambtenaren, hun hand ernstig overspeeld hebben. Geloof me, ik wil echt niet natrappen richting de wethouder, die volgens mij oprecht het beste met de stad voorheeft, maar soms ga je, als lang-bestuurder, iets te veel geloven in je eigen onfeilbaarheid en slaat de regentenkoorts toe. Belangrijkste bijverschijnsel: ernstige staar aan beide ogen.

AFBEELDING: De Visbrug in 1925.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s