Ketting


timeless_pearls-loose_pearls

Leuk plan, doen we niet. Ach ja, ik heb de woorden vaak gebruikt… vooral thuis toen m’n kinderen nog klein waren. Mijn zoon, nu op weg naar 19, wilde als kleuter heel graag óók Feyenoord-behang en Feyenoord-gordijnen in de woonkamer en m’n dochter stelde, toen ze nog een peutertje was, voor om voortaan altijd spaghetti en chocolademousse bij het ontbijt te serveren. Ik vond het leuke plannen, maar de muren en de gordijnen in huize Thies bleven uiteindelijk toch wat neutraler van kleur en ook de ochtenddis is hier tamelijk conservatief gebleven.
Nu het door het college ‘gedroomde’ gat in de Visbrug, onder dit voornoemde motto, is afgeblazen rest natuurlijk de vraag: en wat nu? De wens om het water in de stad ‘dichter’ bij inwoners en toeristen te halen, blijft natuurlijk een legitieme wens en er is ook niks mis met het streven om Dordt een meer ‘Venetiaans’ karakter te geven. Wat ik echter mis is iets van een totaalplaatje… een coherente wensenlijst, zeg maar. De planmakerij van het huidige gemeentebestuur komt op mij wel erg – en nu moet ik een nieuw woord verzinnen –  ‘adhockerig’ over. Dakzij een ‘ruilhandeltje’ met Rotterdam (die kreeg wél een University College en wilde daarvoor een pand vrijmaken) ‘ontvingen’ we in Dordt een Onderwijsmuseum, een slim-lobbyende oud-burgemeester wist Koningsdag binnen te slepen en ‘triggerde’ daarmee het toerisme en inmiddels kleurt Dordt dermate oranje dat er volgend jaar zelfs een standbeeld van Willem de Zwijger in de binnenstad komt te staan, iemand begint zomaar ineens een medisch museum, twee heerlijke half-Italiaanse lefgozers varen met kekke bootjes toeristen rond, we hebben tegenwoordig twee bioscopen maar uiteindelijk, zo vrees ik, hooguit publiek voor één en we hebben een (overigens prachtig) Bachfestival in een stad waar inwoners ‘s avonds  toch echt liever Koos Alberts op het biljart takelen. Zo kan ik nog wel even doorgaan en geloof me, ik vind het allemaal prachtig en ben er, als inwoner, ook reuze blij mee. Maar wat ik nou mis is iets van een visie. Pareltjes zat hoor… daar niet van. We missen alleen nog de ketting.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s