Eenmanszaak?


Sleeking

Was het een requiem of nam wethouder Piet Sleeking een voorschot op een hernieuwd lijsttrekkerschap en een eventuele derde periode als wethouder? Op de website van zijn partij afficheert ‘mister BVD’ zich, sinds zaterdag, als een ‘elder statesman’ met een toespraak die me aan een lokale troonrede doet denken. Daarnaast staat ook een foto van Piet in zijn rol als locoburgemeester… een beetje statig, want mét ambtsketting om de schouders en met wat breed lachende ‘tevreden burgers’ om zich heen. Sleekings woorden snijden overigens wel degelijk hout. De wethouder spreekt onder andere over de toenemende (toeristische) waardering voor de stad en geeft verder keurig aan waar zich de ‘pijnplekken’ voor de toekomst bevinden. ‘Veel is bereikt en er is veel om trots op te zijn. Tegelijk blijft het noodzakelijk om in de economische structuur van de stad te blijven investeren gezien het nog te hoge niveau van werkloosheid en bijstandsuitkeringen,’aldus Sleeking in zijn eigen kleine ‘State of the Union.’
De volledige tekst is te vinden op de website van BVD en ik vind persoonlijk dat er inhoudelijk niks op die woorden en waarschuwingen aan te merken valt. Toch zie ik er óók een charmeoffensief in doorschijnen, maar dat kan natuurlijk aan mij liggen; ik kan Sleekings manifest namelijk niet los zien van het feit dat Beter voor Dordt, krap vier maanden vóór de gemeenteraadsverkiezingen, met grote problemen te kampen heeft. Eén van die problemen is het gebrek aan ‘smoelen met inhoud’, want na het opstappen van de prominente partijleden Eline van der Vorm en Martijn Groeneweg, het aangekondigde vertrek van Dick van Antwerpen, alsmede de twijfel die diverse ‘BVD-backbenchers’ nog over hernieuwde deelname hebben ziet de toekomst van Beter voor Dordt er momenteel, laten we zeggen, wat wankeltjes uit. Het is dus belangrijk om snel te weten wat Sleeking zelf gaat doen? Nóg een ‘rondje?’ Dat Piet tegen die tijd 67 is lijkt me geen bezwaar… ik zie althans een dynamisch mens. Dat hij misschien wel moet, omdat BVD, puntje bij paaltje, kennelijk tóch een eenmanszaak is, lijkt me voor de partij een stuk droeviger.

FOTO: Website Beter voor Dordt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s