Dordtenaar van het jaar


dvhj

Wie wordt de opvolger van voetbalstrateeg Marco Boogers (2014), van Lydia de Paus (2015, u weet wel… van die matrasjes in uitvaartkisten) en van de veel te vroeg overleden journalist Piet de Meer (2016)? Ofwel, wie wint de vierde editie van de verkiezing Dordtenaar van het jaar? Uit bijna honderd voordrachten zijn tien kanshebbers overgebleven die ik op deze plek niet bij naam ga noemen. Waarom niet? Simpel: ik kan hier natuurlijk wel een páár namen optekenen, maar dan benadeel ik diegenen die ik niet noem. En dus adviseer ik u de website of de Facebookpagina van deze krant  er maar eens op na te slaan voor de volledige lijst. In de tweede plaats mag ik dit jaar ook nog eens deel uitmaken van de jury en vanuit die optiek hou ik mijn kruit liever nog even droog. Ik hoor u nu denken: hè, een jury? Dat was in de voorgaande jaren toch niet het geval? Het was toch gewoon een kwestie van meeste stemmen gelden? Precies… en dat was tegelijkertijd ook meteen het grootste minpunt, zo constateerde de redactie van dit dagblad na een zomerse evaluatie van de eigen verkiezing. Het werd zo namelijk wél een beetje een wedstrijdje ‘populairste Dordtenaar van het jaar’ of ‘Dordtenaar met het grootste netwerk.’ En dus heeft de redactie van dit dagblad, na ampel beraad, besloten om vanaf nu de methode ‘Eurovisie Songfestival’ te gaan hanteren. In de praktijk komt dat er op neer dat het aantal uitgebrachte publieksstemmen de helft van de enduitslag bepaalt. Tegelijkertijd legt een vakjury daar, louter op basis van argumentatie (o.a. betekenis voor stad en/of lokale samenleving) en dus los van het aantal stemmen, een ‘eigen’ uitslag naast. Op basis van beide uitslagen wordt dan bepaald wie zich Dordtenaar van het jaar 2017 mag noemen.
Graag wil ik u aansporen uw stem uit te brengen via de website van deze krant:  ad.nl/dordtenaar2017.Wilt u ook nog kans maken op mooie prijzen dan kunt u uw stem voorzien van een motivatie per e-mail. Ook die motivaties (úw argumenten dus) worden door de jury in de eindbeslissing meegewogen.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s