Snoep strooien


Dan1De PVV gaat meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen en de man die het karretje op dit eiland gaat trekken draait zijn potentiële kiezers al meteen een rad voor ogen. Het grote liegen, het vergelijken van appels met peren, het zaaien van verdeeldheid, geïnspireerd door de grote geblondeerde querulant uit Venlo, is alweer begonnen. Zou Dan van Leeuwen, want zo heet deze import-Leidschendammer, al die onzin, die hij afgelopen zaterdag in mijn krant uitkraamde zelf nou ook geloven? De man is docent economie nota bene aan een middelbare school en heeft dus, als hij zijn diploma althans niet met prijsschieten op de kermis gewonnen heeft, kennelijk een behoorlijke opleiding genoten. Hij zou dus kunnen, nee móeten weten dat hij zijn verkiezingsbeloften never nooit kan waarmaken, simpelweg omdat daar geen enkele wettelijke grondslag voor is. Van Leeuwen trekt in het interview meteen fel van leer door de islam te koppelen aan alles wat er zo’n beetje niet deugt. ,,Het openen van een nieuw verpleeghuis vinden wij beter voor de samenleving dan het openen van een nieuwe moskee”, zo stelt hij bijvoorbeeld, alsof het één ook maar iets met het ander te maken heeft. En ook aan het gescheiden zwemmen in De Dubbel wil hij zo snel mogelijk een einde maken want, en ik citeer ,,Dáár komt de islam weer de samenleving binnen. Die vinden wij tegenstrijdig aan onze cultuur.’’
Ook wil Van Leeuwen moskeeën sluiten (hij weet alleen nog niet hoe), wil hij geen statushouders opvangen (daar gáát een gemeente helemaal niet over), wil hij klaar-overs voor scholen gaan posteren (alsof de kinderledematen je hier dagelijks om de oren vliegen) en zouden onze ‘probleemwijken’ stukken veiliger worden door daar méér stadswachten te laten rondhuppelen. Ja hoor… tuurlijk. Het zijn allemaal schijnoplossingen om (soms niet eens bestaande) problemen te tackelen: in dit land kún je als politieke partij, college of gemeenteraad, namelijk helemaal geen gebedshuizen sluiten of verbieden (godsdienstvrijheid) en een lokale overheid kán helemaal geen verzorgingshuis beginnen. Van Leeuwen strooit gewoon met snoepjes om ‘het leger der verongelijkten’ te behagen en is mijn ogen dus niets anders dan eh… een politieke ‘kinderlokker.’

Eén reactie

  1. beste heer thies, heer nette van de niet zo,n beste partij de v.v.d. kan er ook een houtje van , hoe veel partij genoten zullen dit nieuwe jaar weer voor de rechter moeten verschijnen denkt u , ik stem toch maar op de p.v.v.bij de gemeente raadverkiezing

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s