Draaiorgel


catharinaHet is alweer bijna een jaar geleden dat ik in mijn column aandacht besteedde aan de Dordtse orgelvrouw Catharina van der Geld. Misschien herinnert u het zich nog: Catharina raakte begin vorig jaar haar vaste opslag nabij de Lijnbaan kwijt en kon maar geen nieuwe opslag voor haar draaiorgel in de binnenstad vinden. Ja, wél een plek bij Shurgard op de Staart, maar dat was eigenlijk niet te doen, want daardoor moest ze ‘op draaidagen’ zeg maar, twee keer per dag vijf kilometer lopen om haar orgel (de Duckstad) op te halen en aan het eind van de dag weer weg te brengen. En dat werd op den duur best zwaar voor Catharina die, ook al zou je het niet zeggen, destijds toch alweer 66 lentes telde. Toen ik daar, in april vorig jaar, een column aan wijdde was het probleem snel opgelost. Nee, niet zozeer dankzij mijn persoontje, maar dankzij onze eigenste Dordtse ‘ouwe rocker’ Philip Elzerman, die na mijn oproep meteen in actie kwam en contact legde met Roely Bartels, eigenaar van versmarkt en koffiecorner Hartje Stad aan de Vriesestraat. Roely had een ruimte over aan de achterzijde (Tolbrugstraat) van haar pand en daar mocht Catharina haar draaiorgel voortaan stallen. Eind goed al goed zou je denken, maar helaas… helaas… de Duckstad is weer bijna ‘dakloos’ want Roely heeft die ruimte nu nodig voor een leer-werk-project (er komt o.a. een vintage-kledingwinkel in het pand) met het Da Vinci-college. Het is natuurlijk zeer begrijpelijk dat Roely Bartels, immers ondernemer, voor dát project kiest, maar gevolg is helaas wel dat Catharina, aan het einde van deze maand het pand moet verlaten. En dus doe ik nogmaals een oproep aan alle lezers (en ik hoop natuurlijk dat Philip Elzerman meeleest) om voor Catharina uit te kijken naar een nieuwe ruimte voor haar draaiorgel… liefst in, of zo dicht mogelijk bij de binnenstad. Kortom wie heeft er een plekkie (het hoeft niet gratis hoor) voor de Duckstad. Liefst iets met een hoog plafonnetje, want het ding is wel 2 meter en 30 centimeter hoog. Mail me en ik leg het contact.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s