Inspiratie


Thies ideeEen dappere Dordts dodo slobbert zich een hartverkleppering aan frikandellen met als doel om dáár dan weer kampioen in te worden. Benieuwd wat er op zijn beker staat: de by-pass-cup? Een minstens zo dappere, maar tevens ietwat mediageile paradijsvogel uit Zwijndrecht douchet met ‘min-tig’ in zijn tuin met ijskoud water want dat is, zo beweert hij, fantastisch voor je bloedsomloop. Het is een aardige vent, al vrees ik dat hij momenteel naarstig tussen de buxusplantjes op zoek is naar zijn tenen. Bij handwerkclub de Breicaravan breien, haken en borduren dames van een zekere leeftijd zich om de twee weken een breuk, bij Door kon je gisteren onder de bezielende leiding van Magic Manoah een workshop goochelen (nee, niet ‘Googelen’) volgen, in Dubbeldam kun je elke eerste donderdag van de maand ‘een bakkie’ doen met de wijkagent en in een galerie aan de Aardappelmarkt is er komende zaterdag een ‘meet and greet’ met kunstenaar Doris Brekelmans, ‘wiens frivole penseelstreken (ik citeer) een luchtige indruk aan zijn kundigheid geven.’ En oh ja, oud-politica Femke Halsema staat zaterdag in het theater ‘ter bestrijding van het grote doemdenken’, het Ambachtse vrouwenkoor Tonica is op zoek naar (en ik citeer wederom) ‘gezellige dames’ en mantelzorgers kunnen zich in Zwijndrecht aanmelden voor een gratis cursus ‘mindfullnes’ tegen mantelzorgstress. Zal ik nog even doorgaan? Nou goed dan… u bent nu toch al halverwege mijn column. De gemeente Hendrik-Ido-Ambacht organiseert escaperooms om kiezers naar de stembus te lokken, het netwerk ‘Bites & Business’ voor ondernemende vrouwen (‘Ons concept is eten en praten zonder andere verplichte nummers’) maakte afgelopen week een uitstapje naar Zwijndrecht, in het Sliedrechtse Baggermuseum kunt u vandaag en morgen nog meedoen aan een cursus ‘knopen steken en splitsen’ en in het Albert Schweitzer Ziekenhuis zou u op maandagavond óók nog kunnen  aanschuiven bij een informatieavond getiteld ‘Een versleten knie of heup? Blijf er niet mee zitten.’
Waarom ik dat allemaal opschrijf? Tja, iemand vroeg me gisteren of ik, met mijn dagelijkse column, nou nooit eens een gebrek aan inspiratie heb. Nee dus. Moet ik nog uitleggen waarom niet?

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s