Valse start


BozuwaQbuzz is niet van plan een lijnbus te laten stoppen bij begraafplaats De Essenhof . Dat vind ik een gemiste kans en eerlijk gezegd ook een valste start van dit vervoersbedrijf, dat vanaf volgend jaar het busvervoer in Dordrecht van Arriva gaat overnemen.
Met een kleine ‘omweg’ vanaf de gebruikelijke route (in vervoerdersjargon heet zoiets een ‘lusje’) is een bus voor de deur van De Essenhof relatief eenvoudig te regelen. Hoe? Dat ga ik u zelf niet vertellen, want dat laat ik Jannie Bozuwa liever doen. Deze vrouw verdient namelijk alle credits omdat ze, ondanks haar gevorderde leeftijd, alweer zo’n drie jaar vurig strijd om deze extra halte in Dordrecht gerealiseerd te krijgen. Waarom? Omdat zij, luisterend naar haar leeftijdsgenoten, inzag dat vooral veel oudere mensen, elke dag weer, onnodig veel moeite moeten doen om de Essenhof te bereiken, alwaar ze (soms meermalen per week) ‘op bezoek’ gaan bij hun overleden dierbaren. ,,Juist voor ouderen en dan vooral voor ouderen die niet goed ter been zijn, is de afstand van ruim 500 meter vanaf de Krispijnseweg – want dáár stopt de meest dichtbijzijnde bus –  lopend simpelweg te groot.’’
En dus pakte Jannie de routekaart erbij en wist ze met haar met haar zelfbedachte ‘lusje’, haar strijdlust en overtuigingskracht de volledige gemeenteraad van Dordrecht voor zich te winnen. Hier dus Jannie’s oplossing in haar eigen woorden: ,,Het is eigenlijk heel simpel. Nu gaat de bus (lijn 5) nog rechtdoor over de Krispijnseweg. Maar als je hem linksaf laat slaan, de Mauritsweg op en vervolgens via de Nassauweg en de Prinses Julianaweg weer terug de Krispijnseweg op stuurt, is het probleem opgelost.’’
Toen ik in de krant las dat Qbuzz kennelijk niet van plan is om de gevraagde aanpassing (nu dus een verzoek van de voltallige gemeenteraad) in haar planning op te nemen ging ik op zoek naar Jannie’s telefoonnummer om haar om een reactie te vragen. Ze was me voor. ,,Ja, hallo, met Jannie. Begrijp jij dat nou? Ik wil je even laten weten dat ik écht woest ben. Dat mág je best opschrijven hoor.’’

2 reacties

  1. Het moet een domme kwiebuz zijn die zo’n negatief besluit neemt. Geld willen verdienen is prima, maar daar staat ook de verplichting van service tegenover.

  2. Als heel de gemeenteraad er achter staat waarom is het dan niet opgenomen in de aanbesteding. Qbuzz had er dan niet omheen gekund. En waar blijft de Essenhof zelf in dit verhaal. Hun hoor ik niet. Ik hoop uiteindelijk dat de nieuwe gemeenteraad voldoende druk kan uitoefenen op Qbuzz en dat ze uiteindelijk zwichten, want wie kan hier nou op tegen zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s