Klaar


boos5Het mannetje is woedend… niet op mij in het bijzonder, maar kennelijk op de wereld in het algemeen. Toch sta ik zomaar ineens symbool voor alles wat er op ons aardbolletje zoal misgaat, want hij ‘raast’ nu al drie minuten onophoudelijk tegen me aan bij de kassa van de supermarkt.
Ik krijg de wind van voren: Geert in de beklaagdenbank, GenX in het drinkwater, opgebroken straten in de stad, de Gazastrook in vuur en vlam, het falen van Waylon, de leugens van Dotan en Piet Sleeking die nog twee jaar doorgaat als wethouder… het is allemaal mijn schuld.
Ik zwijg en luister (een duizendknaller moet je laten uitknallen) en kom al snel tot de conclusie dat ’s mans scheldkanonnade niet eens te maken heeft met een specifieke column die ik recent, of wellicht langer geleden, geschreven heb. Hij blijkt zelfs niet eens iets van me gelezen te hebben, maar herkent me van de foto bij mijn column… zijn boosheid is louter en alleen gebaseerd op het feit dát ik überhaupt schrijf voor een krant waar hij blijkbaar geen hoge pet van op heeft.
Dán valt hij ineens stil. De klant vóór mij heeft namelijk afgerekend en de caissière, nu even werkeloos, kijkt wat ongeduldig. ,,Eh… volgens mij bent ú nu aan de beurt’’, zegt Boosmans nu op verrassend beleefde toon. Door die gortdroge plotwending moet ik moeite doen mijn lachen in te houden en ik concentreer me op het afrekenen. Als ik mijn boodschappentas gevuld heb, kijk ik nog één keer om naar het mannetje dat nu bezig is zijn eigen spulletjes op de band te leggen. Nu zou ik natuurlijk moeten weglopen, maar ik kan het tóch niet laten: ,,Zeg, beste man, ik gá nu, of moet ik buiten nog even wachten op het vervolg van uw verhaal?’’ Hij kijkt me nu bedeesd aan, begint te blozen en zegt dan: ,,Nee, ik ben klaar. Het is wel goed zo. Dank voor uw tijd en eh… tot ziens.’’
Ik haast me naar huis… naar het toetsenbord in mijn werkkamer. Zó’n column hoef je alleen maar uit te tikken toch?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s