Helm


trampstampVoorstraat, zondagavond laat… ruzie. Ja, ik weet het, het is een fout trekje van me, maar ik móet dan altijd even meeluisteren. En dus blijf ik, op een metertje of twintig afstand, quasi-bellend en in een etalageruit turend, staan om de verdere ontwikkelingen van deze echtelijke twist in spiegelbeeld te volgen. Zó dichtbij was trouwens niet eens nodig, want ook honderd meter verderop had ik alles makkelijk kunnen horen.
Het is nog maar nét uit tussen de hartendiefjes, zo constateer na de eerste beschuldigingen die over de lege Voorstraat schallen. Hij, type Rioolvink junior in gebloemde bermuda, verwijt haar dat ze vorige week, en ik citeer ‘wel érg opzichtig liep rond te snollen’ op een feest in de een of andere kroeg die ik niet ken. Zij, roze scooter, helm nog op én stamptramp (lees; reetgewei) opvallend zichtbaar boven een laaghangende witte jeans, is buiten zinnen en brult dat hij ‘een zuiplap met een kort lontje’ is. Vanwege zijn zoveelste jaloerse woede-uitbarsting, zo begrijp ik, had zij het die bewuste avond uitgemaakt en hij had vervolgens luid scheldend het etablissement verlaten met een gewillige nieuwe vlam aan zijn zijde. ,,Je weet toch… ik ken nou eenmaal slecht alleen wezen’’, luidt zijn verweer op haar verwijt dat hij ‘sneller van partner dan van onderbroek’ wisselt. Blafmans en ik willen alweer doorlopen, maar dán verschijnt ineens Rioolvinks nieuwe vlam op het strijdtoneel. Zij (spraytan, zwartgeverfd haar en neuspiercing) heeft de ruzie kennelijk aangehoord vanuit een woning boven de winkel en die verbale aanval op haar kersverse vriendje pikt ze niet. Luid tierend gaat ze haar rivale te lijf. Die verweert zich door wild met haar helm te zwaaien, maar tot een daadwerkelijk treffen komt het niet omdat Rioolvink zich als een levend schild tussen de beide vrouwen opstelt. Na een driftig rondedansje voor drie trekt hij ‘Spraytan’ de woning in zodat er voor ‘Trampstamp’ niets anders op zit dan nog een tijdje tegen een dichte deur te schreeuwen. Ik ben al zo’n beetje halverwege de Grote Spuistraat als ik een ruit hoor sneuvelen. ,,Daar ging een helm’’, zeg ik tegen Blafmans.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s