FC Knudde


peukenpaal en kauwgombak

Neemt u me niet kwalijk dat ik in deze column een keertje ga lopen leggen te muggenziften. Ik kon dit potje ambtelijk ‘FC Knudde-voetbal’ namelijk niet laten liggen en dus val ik maar meteen met de deur in huis. Het begon allemaal met een stickertje dat winkeliers nog niet zo lang geleden van de gemeente ontvingen met daarbij het verzoek dit kleinood op hun etalageruit te plakken. Dit alles in het kader van het gemeentelijk streven de stad een beetje schoner en opgeruimder te maken. De tekst op dit stickertje luidde: Een schone straat… je hebt het zelf in de hand! Niks mis mee, zou je zeggen; prima stickertje met een prima boodschap daarop, al kun je natuurlijk altijd de vraag opwerpen of zo’n slagzinnetje op een etalageruit überhaupt enig nut heeft, maar da’s weer een ander verhaal. Kennelijk was er tóch iets mis met de tekst op dat raamplakkertje, want begin deze week kregen de winkeliers een nieuw stickertje overhandigd. Daar staat bijna precies hetzelfde op, namelijk: ’n schone straat… je hebt het zelf in de hand! Het eerste woordje is dus veranderd, kennelijk op verzoek van het reclamebureau dat is ingehuurd om die boodschap een beetje lollig uit te dragen. Die reclamejongens hebben namelijk een campagne (met meerdere boodschappen) bedacht waarbij de eerste zin altijd begint met een apostrofje gevolgd door de letter ‘n’ in plaats van dat woordje ‘een’ dat nu per ongeluk door de mazen van de drukpers gerold is. Toegegeven, het herstellen van dit ‘foutje’ zal de belastingbetaler nou ook weer geen tonnen hebben gekost, maar ik vraag me wél af waarom er bij gemeentelijke operaties nou nooit eens iets in één keer goed kan gaan. In het kader van diezelfde campagne zijn er namelijk nóg een paar schoonheidsfoutjes te melden: de door de gemeente aan winkeliers beschikbaar gestelde rookpalen worden nauwelijks gebruikt omdat je er je peuk niet op kunt uitdrukken en die nieuwe kauwgombakjes hebben een plastic ‘binnendoos’ die (als grappenmakers daar iets brandbaars in gooien) zo’n beetje instant smelt. Ook hier is dus het credo: terug naar de tekentafel.

Eén reactie

  1. … misschien dat ze dat reclame bureautje eerst nog opdracht kunnen geven voor wat extra stickers met waarschuwingen erop met uitroeptekens !
    Het geld ligt blijkbaar op straat bij onze gemeente. Ze mogen het anders ook wel storten op m’n rekening. En over een jaar een onderzoekje laten verrichten en kijken of het effect heeft gehad 😂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s