Bah


loveJa, er is in het weekend een jonge Dordtenaar op straat door drie ‘achterlijke’ gastjes gemolesteerd, louter en alleen vanwege zijn homoseksuele geaardheid. En natuurlijk maakte dat bericht in mijn krant mij zowel boos als verdrietig, maar zo mogelijk nóg bozer en verdrietiger werd ik van al die oliedomme discussies die zich vervolgens op Facebook en Twitter ontsponnen. Nu worden de sociale media tóch al ernstig gedomineerd door ongeletterde leegschedeltjes die, ongehinderd door een chronisch gebrek aan feitenkennis, hun vunzige meninkjes in hagelsalvo’s spuien, maar wat ik gisteren, naar aanleiding van deze droevige gebeurtenis, in diverse tijdlijntjes zag staan spande werkelijk de kroon. Het begon eigenlijk al met de opmerking van ene Nina (type cellentekort in de bovenkamer) dat het slachtoffer zijn mishandeling misschien wel zelf zou hebben uitgelokt omdat hij zich op straat (en ik citeer) ‘expliciet wellustig’ zou hebben geuit. Wacht even… je mág best een andere geaardheid hebben van nitwit Nina die, gelukkig voor de planeet, slechts 20 volgers heeft (dan ben je op zich al een beetje sneu), maar je mag dan kennelijk geen openlijke affectie tonen naar mensen van hetzelfde geslacht, want dan eh… lok je het zelf uit natuurlijk. Nee Nina Nobrain… het is nou juist de bedoeling dat we met z’n allen hier in Dordt (ho, hé, bi of ‘whatever you may be’), niet alleen thuis achter de gordijnen, maar ook op straat, in de bus, in de supermarkt of in welke kroeg dan ook openlijk onze affectie kunnen tonen aan de mensen van wie we houden. Dát willen we met z’n allen namelijk bereiken in de regenboogstad die we, niet alleen in woord, maar óók in daad, zo graag willen zijn.
En oh ja… het slachtoffer krijgt vervolgens ook nog eens de wind van voren omdat hij melding maakt van het feit dat hij in elkaar gebeukt is door drie jongeheren met een Marokkaanse achtergrond. Dát had hij natuurlijk niet mogen zeggen, want nu wordt hij vervolgens ook nog eens ‘gebrandmerkt’ als racist. Ja hoor,  tuurlijk… als de feiten je niet bevallen, dan trek je toch gewoon de racismekaart? Bah.

Eén reactie

  1. Leeghoofden of welk naampje ze ook mogen krijgen.
    Het verbaast mij iedere X weer dat het gebeurd. Veilige stad voor iedereen. Iedereen moet veilig over straat kunnen lopen werd er voor de verkiezingen geroepen door alle partijen… vind het nu erg stil van hun kant.
    Dit is nu de derde X dat er iemand word mishandeld in deze korte tijd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s