KF Plofkip


KFP-02-Website-Afbeelding-1600x900px3-1600x900Nee, ik zal me vast niet populair maken met deze column, maar eerlijk gezegd kan dat me geen moer schelen. Ik ben namelijk helemaal niet blij met de komst van een Kentucky Fried Chicken naar Dordrecht en ik ben uitermate teleurgesteld in een gemeentebestuur dat de komst van deze ‘groothandelaar in dierenleed’ toejuicht, of erger nog, ‘faciliteert.’
Waarom ik tegen ben? Omdat KFC zijn klanten nog altijd de zogeheten ‘plofkip’ voorschotelt. Weet u wat dat zijn? Dat zijn eh… kippen met een héél kort kutleven. Niet voor niets wordt het bedrijf door de Stichting Wakker Dier aangeduid als Kentucky Fried Plofkip. In een landelijke reclamecampagne, die gisteren van start ging, roept de dierenwelzijnsorganisatie de fastfoodketen op om onmiddellijk te stoppen met de verkoop van plofkip. ‘Het is gewoon niet meer van deze tijd,’zo stelt Wakker Dier.
Dit zijn de feiten: de kippen die u bij KFC eet hebben, in de zes weken dat ze leven, nooit daglicht gezien en staan letterlijk boven op elkaar en ook nog eens in hun eigen uitwerpselen. Als gevolg daarvan lijden veel van deze dieren aan pijnlijke voetzweren. Nog steeds trek in een KFC-pootje?
De plofkip is, dankzij eerdere campagnes van Lekker Dier inmiddels verbannen uit het versvleesschap van de supermarkten, maar intussen gaat de verkoop bij KFC gewoon door.
Ik vind dat het gemeentebestuur van Dordrecht juist nú de uitgelezen kans heeft een duidelijk statement tegen dierenleed te maken door de komst van KFC, op welke mogelijke manier dan ook, te blokkeren.
En oh ja… ik ben me bewust van het feit dat jongeren in deze stad enkele jaren geleden (onderzoek onder leerlingen Da Vinci in 2012) de wens uitspraken voor de komst van een KFC naar Dordrecht, maar ik geloof dat veel van deze ‘liefhebbers’ zich niet of nauwelijks bewust zijn van de nauwelijks te bevatten ‘KFC-cruelty’ die ik zojuist beschreef. En weet je… noem mij gerust ‘een ouwe hippie van de linkse kerk’, maar ik weet dat er óók jongeren in deze stad wonen die, net als ik, helemaal niet zitten te wachten op deze gewetenloze BV Kippenleed.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s