Radiopijn


radioHet is rustig in ‘lokale omroepland’: even geen gezeur over centen, geen gedoe over falende techniek en géén personele relletjes. Ik kijk met plezier naar het verzorgde en onderhoudende programma Eilandleven en ik geniet van de reportages over de meest uiteenlopende onderwerpen die Fokko van der Straaten ons al jaren achtereen voorschotelt. Fokko mag inmiddels zelf grijs zijn, maar zijn ‘kunstwerkjes’ zijn dat allerminst. Er worden op RTV Dordrecht trouwens ook nog programma’s van ‘buitenproducenten’ uitgezonden (Dordt Rocks, Art & Dordt) die de moeite van het kijken waard zijn.
Tot zóver het goeie nieuws… er is namelijk wel degelijk onrust bij de ‘lokalo’s’, namelijk bij de radio. De enkele jaren geleden aangestelde nieuwe hoofdredacteur richtte zich de afgelopen jaren vooral op het medium televisie, aangezien dáár immers veel te verbeteren viel. Die keuze heeft echter als gevolg dat er bij radiozender Drechtstad FM al té lang een beetje wordt aangemodderd. Dit tot verdriet van radiomaker Ben Corino, die zijn frustraties hierover op Facebook de vrije loop laat. De voormalige verpleegkundige steekt, als vrijwilliger, al jaren zijn hele ziel en zaligheid in het door hem zelf bedachte en opgezette zaterdagse radioprogramma Studio De Witt en houdt daarmee zo’n beetje in z’n dooie uppie de zender, die grotendeels gevuld wordt door een plaatjesdraaiende computer, in leven. Corino mag dan geen ‘uitgenaste’ journalist zijn, maar hij vult zijn twee uurtjes op de zaterdagochtend (tussen 10.00 en 12.00) met charmante, soms ietwat ‘jeukende’ interviews en ook volgt hij de Dordtse politiek (zeer professioneel) op de voet. Kortom, Corino maakt onderhoudende radio en vindt het, zoals het een gepassioneerd radiomaker betaamt, niet meer dan logisch om, namens Drechtstad FM, bij grote evenementen, aanwezig te zijn. Helaas werd Big Rivers, een evenement dat zich fantastisch leent voor live radio, het afgelopen weekend door Drechtstad FM nauwelijks ‘gecovered’ en dat gaat Corino aan het hart. Ik voel met hem mee. Drechtstad FM is bij de lokale omroep momenteel een eh… ondergeschoven kind en bestaat louter bij de gratie van het feit dat een lokale omroep wettelijk gezien óók radio moet maken. Da’s jammer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s