Inspiratie


Indy in mand

Al bijna tien jaar schrijf ik voor deze krant dagelijks een column. Dat is, om Reve eens te citeren, op en rond dit eiland niet onopgemerkt gebleven. Dat maak ik op uit het feit dat mijn (eveneens dagelijkse) wandelingetjes met Blafmans vandaag de dag zelden ‘geruisloos’ voorbij gaan. Het kan natuurlijk ook aan mijn laagdrempelige hoofd liggen (ik wórd daar momenteel voor behandeld) maar feit is dat ik, bij nagenoeg elke excursie in de open lucht, gemiddeld zo’n vijf keer per dag één van de nu volgende vragen moet beantwoorden. 1. Heb je er nou nooit eens genoeg van? Nee, tot dusver niet, al zijn er ook wel eens momenten dat ik, wegens fysiek ongemak, best een keertje zou willen overslaan. Ook heb ik af en toe zin om ouderwets te ‘spijbelen.’ Om maar eens twee uitersten te noemen… ik heb wel eens een grieperige column liggend in de sponde geproduceerd, maar óók wel eens een iets te vrolijke vanaf een juttersbitter-rijk terras met uitzicht op een zonnige Waddenzee. Meestal zit ik overigens héél braaf achter mijn pc’tje in mijn werkkamer. 2. Heb je wel eens een dag dat je geen inspiratie hebt? Nee, eerlijk gezegd niet: gebeurtenissen in stad en streek bieden altijd wel voldoende stof voor 347 al dan niet opiniërende woorden. Of die woorden altijd hout snijden is aan u om te beoordelen. Mocht er trouwens tóch even geen noemenswaardig nieuws zijn dan bieden een half uurtje rondhangen op een terras of in mijn stamkroeg, alsmede het weer, lezersreacties en gesprekjes op straat altijd wel weer ideetjes op. Een paar jaar geleden tikte ik een column vol over het feit dat de zon op een mooie ochtend zo zalig op mijn bolletje scheen. Die ging dus goed beschouwd nergens over, maar mijn mailbox stroomde de volgende ochtend vol met veelal vrolijke reacties. 3. Hoe oud is Blafmans eigenlijk en van welk merk is hij? Ik zal het maar opbiechten: Blafmans is geen ‘hij’, maar een Mechels meissie van bijna 9. Ze heet eigenlijk Indy en heeft op straat tegenwoordig vaker sjans dan deze columnist.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s