Griep


griepMijn ideale dag is een dag met een lege agenda… even geen column, want stiekem een dagje vooruit gewerkt, even geen voorbereidende besprekingen over bijeenkomsten waar ik als spreekstalmeester, discussieleider of ‘talkshowhost’ moet fungeren, even geen openingsplechtigheden, bestuurlijke toespraakjes, onthullingen, zakenlunches, eerste palen, interviews of persbijeenkomsten, maar gewoon lekker tijd voor mezelf; bakkie bij Visser, visje op de markt, wandelen met Blafmans, slap met de slijter over whisky lullen en (óók zo lekker) gewoon een uurtje Netflix-browsen op de bank zonder uiteindelijk een keuze te maken. Het is, sinds mijn laatste vakantie, die zich wederom op Terschelling afspeelde (de hond mag bij ons altijd kiezen) eigenlijk niet meer voorgekomen. En dan… tja, dán wordt het een obsessie… dán sta ik ’s ochtends op met maar één doel voor ogen: hoe hou ik vandaag en het hele weekend lang m’n agenda zo leeg mogelijk? Ik ben daar niet zo goed in en zou er eigenlijk een cursus voor moeten volgen, gevolgd door een cursus ‘nee zeggen’, maar ja, ook cursusdagen vullen je agenda, dus daar begin ik maar niet aan.
Gisteren (vrijdag dus, want u leest deze column vermoedelijk op zaterdag) had ik eindelijk zo’n dag… dacht ik. Het viel tegen, want griep. Jawel, the ‘real deal’ met alles er op en er aan. Ik was hem eigenlijk al een weekje aan het negeren, maar dat pikte hij niet en dus besloot hij zich, nota bene in mijn eigen Max Verstappen-pyjama op mijn bank te nestelen. Daar ging hij uitgebreid liggen Netflixen, maar hij vond er niks aan, vervolgens dronk hij ook m’n koffie nog op, maar die smaakte hem niet. Toen keek hij me met een sardonische blik aan en zei: ,,Weet je wat? Ik ga de rest van de dag lekker in jouw bed liggen hoesten en kreunen met de gordijnen dicht. Zoek jij het verder maar uit.’’
Tja, toen ben ik dit stukkie maar gaan tikken. De column die ik eerder al schreef om vandaag nou eindelijk eens lekker vrij te houden, leest u aanstaande maandag wel. Ik ga mijn griep uit bed jagen. Welterusten.’’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s