‘Hear hear’


Als je, zoals ik, al langere tijd in dat malle vak zit kom je er vanzelf achter: journalistiek is soms als rondjes draaien in een carrousel die nooit stopt. Er gloort altijd wel weer een of ander kampioenschap of verkiezing aan de horizon, zorgverzekeraars hengelen in november en december naar uw klandizie, de huren gaan weer nét iets teveel omhoog, er belanden tijdens oud en nieuw weer handjes vol ogen en vingers in de biobak van uw lokale ziekenhuis, de grote bedrijven presenteren na de jaarwisseling hun jaarcijfers, Gordon en Patty vinden wel weer een nieuw ‘vehikel’ om op de buis te blijven (na ‘daten met je broek uit’ en ‘BN’ners uit de B-categorie slaan elkaar het licht uit de ogen’ verwacht ik toch minstens een programma met de titel ‘Sterren schijten in een pannetje’) en Peter R. de Vries en Arnold Karskens leggen de goegemeente in DWDD nog één keer uit dat alleen Peter R, de Vries en Arnold Karskens er verstand van hebben. En o ja… er zijn gelukkig óók altijd weer nieuwe enthousiaste gemeenteraadsleden die een motie indienen onder het motto ‘Geacht College, zullen we daar nou eindelijk eens een keertje écht werk van gaan maken?’
In dit geval heb ik het over de motie van Rolin den Heijer (VVD) en Herman van der Graaf (BVD). De twee willen Dordrecht aantrekkelijker maken vanaf het water en vragen b & w dus om een aantal maatregelen, zoals het opheffen van het verbod op recreatievaart in de Wolwevershaven, het verwijderen van twee overbodige ‘drempels’ onder de Leuvebrug en de Wijnbrug en om de realisatie van meer aanlegplekken voor de pleziervaart. Toen ik dát las zat ik weer héél even in die ouderwetse carrousel. Waarom? Omdat soortgelijke moties in zowel het nabije als in het verre verleden al vaker bij (eerdere) colleges zijn neergelegd en omdat daar tot dusver maar bar weinig van terecht gekomen is. Dat neemt niet weg dat ik de motie van harte toejuich. Dordt profileert zich namelijk maar al te graag als waterstad maar voegt maar mondjesmaat daad bij dat woord. Kortom: ‘Hear hear.’

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s