Houtje-touwtje


qbuzz5Ik kom nog even terug op een column die ik een kleine week geleden schreef over het besluit van de gemeente om straks een elektrisch busje ‘op telefonische afroep’ te laten rijden voor mensen die de Essenhof willen bezoeken. Die ‘constructie’ gaat 40.000 euro kosten en de exploitatie er van komt in handen van de Essenhof en dus niet van busmaatschappij Qbuzz. Dát noemde ik een ernstig gevalletje van ‘omgekeerde wereld.’ Ook schreef ik het belachelijk (lees: diep treurig) te vinden dat een middelgrote Nederlandse stad het niet voor elkaar krijgt dat er een lijnbus bij een belangrijke openbare voorziening als de Essenhof stopt. Zoiets zou in de jaren dat ‘ons’ vervoerbedrijf nog in gemeentelijke handen was, nooit en te nimmer gebeurd zijn. Het busbedrijf was er destijds van en vóór de mensen van de stad en de routes kwamen nog niet louter en alleen tot stand op basis van keiharde rekensommetjes. Daarbij is het, in mijn ogen althans, óók gewoon een principekwestie dat een busmaatschappij de grootste begraafplaats van de stad (waar parkeerfaciliteiten overigens schaars zijn) in het haltebestand opneemt. Op die laatste zin sloegen een aantal, nu nog voor Arriva en straks voor Qbuzz opererende, Dordtse buschauffeurs aan. De oplossing, zo lieten zij mij in een mailtje weten, ligt voor de hand en hád door de gemeente in de provinciale aanbesteding moeten worden aangegeven. ‘Het probleem is op te lossen door lijn 2, komende vanaf het ziekenhuis, niet langs het Leerpark maar via de Essenhof en de Prinsenmarij op de hoek Nassauweg/Mauritsweg te laten rijden. Het Leerpark wordt tóch al ruimschoots bediend door lijn 7 en diverse streeklijnen en bijkomend voordeel is dat dit deel van Krispijn hierdoor dan weer een directe verbinding met het ziekenhuis krijgt. De keuze om lijn 2 langs het Leerpark te laten rijden was destijds ingegeven door de toen nog sterk vertragende spoorwegovergang Laan der VN, maar nu daar een tunnel ligt is die gedachte achterhaald. Kortom, waarom een 40.000 euro kostende houtje-touwtje constructie verzinnen als de oplossing voor het grijpen ligt?’’, aldus de chauffeurs.
Niks aan toe te voegen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s