Jong Feyenoord


dfFeyenoord noemt het een samenwerkingsverband en in de bestuurskamer van FC Dordrecht zullen ze het ongetwijfeld ook als zodanig betitelen. Ik zie dat anders en vraag me af wie er van dat ‘samenwerkingsverband’ straks écht profiteert… de ‘schenker’ of de ontvanger?
Feyenoord gaat een handjevol ‘talenten’ aan de Krommedijk stallen en dat kan zo nu en dan natuurlijk best aardig uitpakken; de kersverse trainer van de Schapekoppen zit straks immers wat ruimer in de keuzemogelijkheden bij het bedenken van zijn strategie en wie weet zit er af en toe wel degelijk een heus pareltje tussen het Rotterdamse ‘strooigoed.’ Bij dat laatste heb ik echter mijn bedenkingen: de échte Feyenoordtalenten bewandelen immers meestal een héél andere weg: ze stromen óf razendsnel door naar de hoofdselectie, óf ze worden, op advies van scouts  ‘weggevist’ door voetmakelaars en vervolgens ‘doorgesluisd’ naar welvarende clubs in het buitenland, die het zich kunnen veroorloven om elk aanstormend talent min of meer op de bonnefooi, toe te voegen aan een (weer deels verhuurbare) selectie die tóch al uit 40 man bestond. In tegenstelling tot Ajax en PSV beschikt Feyenoord niet over een ‘onder 21-elftal’ dat in de Keuken Kampioen Divisie acteert en dus probeert de Rotterdamse club spelers die overbodig dreigen te worden omdat ze even niet voorkomen in de plannen van de trainer, tijdelijk elders onder te brengen. Zo hou je de ‘bijna-buiten-de-boot-vallers’ voorlopig eventjes tevreden, kun je ze tóch blijven ‘monitoren’ en voorkom je kapitaalvernietiging. Feyenoord-voorzitter Jan de Jong spreekt van ‘maatwerk’, maar ik heb toch ernstig mijn twijfels over het feit of er hier voor FC Dordrecht óók sprake is van maatwerk. Een van Feyenoord gehuurde speler moet straks aan de Krommedijk immers wél spelen (dat wordt écht wel ‘heimelijk’ geëist) en dus is de vraag gerechtvaardigd of FC Dordrecht straks aan de Krommedijk nog wel baas in eigen huis is.
Slimme move dus van Jan de Jong, want zijn club geniet straks vooral de lusten en draagt nauwelijks de lasten van een ‘Jong Feyenoord’ in Dordtse clubkleuren. Wat onze FC er mee opschiet? Hooguit weer wat jaartjes bestaansrecht, vrees ik.

Eén reactie

  1. Zonde van de investering in energie en verwachtigingen. Een match tussen Rotterdammers en Dordtenaren is er nooit geweest en ga ook niet komen.
    Droom lekker schapekoppen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s