Suzan & Co


geef-het--dordt-met-suzan-de-groot-550-resizedKringloopwinkels. Het is natuurlijk gewoon goed dat ze bestaan, want niet iedereen kan voor alles de hoofdprijs betalen en al zou je dat wél kunnen dan is het natuurlijk altijd nog beter voor het milieu dat (soms prachtige) tafels, stoelen, kasten en bankstellen niet de verbrandingsoven ingaan, maar een tweede of derde leven krijgen. Voorbeeldje? Het is alweer wat jaartjes geleden dat de lattenbodem in het bed van een van onze kinderen op een paar plekken gebroken was (tegen zes springende kinderen op één bed tijdens een pyjamafeestje is geen enkele bedbodem bestand) en eigenlijk was ik in gedachten alweer op weg naar Ikea om een nieuwe te kopen. Toen wees iemand mij op het feit dat ze bij Opnieuw & Co een ‘muurtje vol’ lattenbodems hebben staan en voor een tientje (ik zeg al… het was een paar jaar geleden) kon ik daar een ‘zo-goed-als-nieuw’ exemplaar de poort uitslepen, die precies in het ledikant van mijn dochter paste. Bijkomend voordeel: ik hoefde dat ding niet zelf in elkaar te schroeven (daar ben ik heel klunzig in) en er zat ook geen tien meter plastic omheen, dus was het gewoon een kwestie van even schoonmaken en klaar is eh… nou ja, zo heet ik nu eenmaal. En ik weet het, er wordt momenteel wat gemopperd op dit bedrijf omdat de prijzen hier en daar wat aan de hoge kant geworden zouden zijn, maar tóch ben ik nog altijd blij met Opnieuw & Co, waar mijn dochter jaren later ook nog eens een groot deel van het interieur bij elkaar scharrelde voor haar eerste studentenkamertje.
En dan is er óók nog de weggeefwinkel, voor wie financieel echt helemáál aan de grond zit. Helaas moeten Suzan de Groot & Co van de Stichting Geef het Dordt ‘hun’ schoolgebouwtje aan de Bosboom Toussaintstraat in Krispijn, waar ze van de gemeente twee jaar in mochten zitten, binnenkort verlaten omdat het pandje verkocht is. Ik hoop dat er voor deze club bevlogen vrijwilligers snel een nieuw onderkomen wordt gevonden. ‘Geef het Dordt’ zit namelijk niet ‘uit luxe’ in deze stad.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s