Vrees


 

The_way_it_is_hornsbySommige dingen zullen wel nooit veranderen. Als ik dat zinnetje in het Engels vertaal, hoor ik een prachtige wereldhit uit 1986 door mijn hoofd schallen. Mocht dat bij u nou niet meteen het geval zijn, dan bent u ongetwijfeld een stuk jonger dan ik en moet u ‘The Way it is’ maar even op YouTube checken. Nu gaat dat nummer van Bruce Hornsby and the Range (Tupac heeft het óók nog gecovered) over mensenrechten en rassenscheiding, dus na het refrein houdt iedere vergelijking met een rockfestivalletje in Alblasserdam verder op, maar tóch moest ik aan die tekstregel denken toen ik las dat er weer eens een SGP-raadslid uit de polder in de vlekken schiet omdat er in zijn ‘achtertuin’ straks een evenement plaats vindt, waarin zogeheten tribute bands muziek gaan spelen van wereldberoemde kiloknallers uit de wereld van pop en rock. En ja, da’s inderdaad een wat ander repertoire dan dat van eh… Feike Asma Johan de Heer of Elly en Rikkert , maar we hebben het hier nou toch óók weer niet over ruig met een hoofdletter R en heavy met een hoofdletter H. Ik bedoel… de man stoort zich anno 2019 aan U2, Muse, Queen en Coldplay en dat zijn bandjes uit de categorie ‘zelfs m’n schoonmoeder heeft ze, naast Rieu, in haar cd-rekje staan’ en eh… dáár dan weer (overigens behoorlijk spelende) carbonaftreksels van.
Nu is het natuurlijk makkelijk om in deze column een potje te gaan SGP-bashen, maar in dit geval heeft die club er om gevraagd. Het Alblasserdamse SGP-raadslid Corné van Werkhoven is immers zelf de ‘basher’ in dit verhaal. Hij vindt het namelijk maar niks, al die eh… ‘devil-worshippers’ die straks een potje staan te headbangen bij het Lammetjeswiel. De man is ook nog eens in de teksten van die brave bandjes gedoken en vreest (SGP’ers kunnen héél goed vrezen) dat er in mei straks een héleboel Alblasserdamse zieltjes verloren gaan. Bruce Hornsby is overigens ‘still going strong.’ Misschien een leuke act voor volgend jaar in het damdorp, ‘where some things never change’ en het al héél lang 1986 is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s