Dordtse dingen


dordtstudentHet is niet mijn gewoonte om in mijn column reclame te maken, maar voor twee handjes vol leerlingen van het DaVinci College, die vandaag een winkel openen in de Dordtse binnenstad, maak ik graag een uitzondering. Ik hoop namelijk van harte dat deze studenten, als kersverse detailhandelaren, straks ook écht winst gaan maken, want dat gún je winkeliers nu eenmaal. De docent van deze winkeliers in spé heeft me trouwens verzekerd dat die eventuele winst naar een goed doel zal worden overgemaakt, hetgeen mij weer de nodige legitimiteit voor deze column verschaft.
De winkel aan de Tolbrugstraat Landzijde (het straatje van de kauwgommuur) heet ‘Dordtstudent’ (ja, aan elkaar geschreven) en je kunt er de komende maanden hele leuke, veelal ‘Dordtse’ dingen kopen: sweaters bijvoorbeeld met de tekst ‘Made in Dordrecht’ er op, leuke petten, maar ook koffie en thee en schilderijtjes waarin de stad Dordrecht als ‘model’ fungeert. Kortom, écht een winkel voor wie van Dordt en Dordtenaren houdt en een van de initiatiefnemers heeft, ik geef het maar eerlijk toe, een beetje m’n hart gestolen. Marieke Flach, die samen met een groep andere studenten op DaVinci de opleiding ‘Ondernemer Retail’ volgt stuurde me namelijk een berichtje met het verzoek of ik aan dit ‘leerproject’ een column wilde wijden. Ze nodigde me uit om langs te komen in de winkel en ik werd daar als het ware meteen gegrepen door haar enthousiasme en dat van haar medestudenten. We gingen in gesprek en ik bood haar aan om de redactie te bellen. ,,Die zullen dit ongetwijfeld ook interessant vinden en wellicht levert dat een artikel op, dat langer is dan de 347 woorden die ik tot mijn beschikking heb.’’ Maar nee hoor, Marieke wilde nou juist graag een column over dit onderwerp zien verschijnen: ,,Jij schrijft altijd met liefde en passie over de stad en dus hopelijk ook over onze winkel. Vandaar dat ik jou benaderd heb.’’
Aan zóveel vleierij en zóveel ‘hart voor de zaak’ kan deze grijzende columnist natuurlijk geen weerstand bieden. Wees erbij dus als ‘Dordt Student’, straks om 12.00 uur, haar winkeldeuren opent.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s