Stuitliggingen


boldGezocht: inspirerende en voortvarende bestuurder voor de gemeente Dordrecht. Hij of zij moet over enkele bijzondere eigenschappen beschikken, waaronder: a. dode paarden over de streep kunnen trekken, b. projectontwikkelaars niet te makkelijk over zich heen laten lopen en c. een heldere visie op de toekomst van deze stad hebben. Deze denkbeeldige advertentie kwam zomaar in mijn hoofd op toen ik, ter voorbereiding op een volgend jaar te verschijnen bundel van mijn columns, mijn persoonlijke archiefje doorspitte en tot de ontdekking kwam dat sommige bevallingen op dit eiland wel héél lang duren. Waar ik het over heb? Leest u het volgende rijtje ‘stuitliggingen’ maar even mee: komt er ooit nog een nieuw of ‘verherbouwd’ stadion van FC Dordrecht of wacht het gemeentebestuur heimelijk op het moment dat deze club vanzelf doodbloedt? Gaat iemand op het Stadskantoor projectontwikkelaar Van Pelt nu een keertje serieus dwingen om dat Teerlink-pandje op kop van de Kalkhaven te restaureren of blijven beide partijen (projectontwikkelaar én gemeente dus) nét zo lang duimen draaien tot het probleem zichzelf oplost als het pandje op een kwaaie dag simpelweg in elkaar zakt? Komt er ‘in my lifetime’ nog een nieuwe invulling voor het V&D-pand? Krijgt voetbalvereniging Dubbeldam nou eindelijk eens de financiële steun die het verdient of wordt er hier, zonder het hardop uit te spreken, stiekempjes aangestuurd op een fusie met, laten we zeggen, EBOH? Zal er aan het Vrieseplein op een mooie ooit nog een hotel verrijzen? En eh… gaat iemand nog een keer met die verpieterende Kunstkerk in de Musemstraat aan de slag?
Nee, ik wil zeker geen zeurkous zijn hoor… ik schrijf op mijn dagelijkse plekje in deze krant al een decennium lang maar al te graag over die dingen die in mijn stad wél goed gaan en ik heb ook echt alle begrip voor het feit dat ambtelijke molens soms wat traag draaien. Maar laten we nou eerlijk zijn, al die genoemde ‘impasse-affaires’ doen me momenteel wel héél erg denken aan die mop van die drie mannen die naar Parijs gingen. U weet hoe het daarmee afliep toch?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s