Eindsignaal


refAl heel wat jaartjes schrijf ik deze column en zo eens in de zoveel maanden kan ik dan niet om FC Dordrecht heen. Nou ja, het kán wel natuurlijk… maar ik hou nu eenmaal van voetbal en ik ben er nog altijd ‘schapetrots’ op dat ik een stad woon met een heuse profclub in de kunstgrascompetitie. Nu zullen ongetwijfeld wel wat lezers zijn die mijn ‘voorzetje’ in de alinea hiervoor maar al te graag inkoppen met de woorden: ‘Hoezo profvoetbal? Noem je die ellende aan de Krommedijk nou écht profvoetbal?’
Tja, hoe moet ik daar nou op reageren? Ik weet dat het bij FC Dordrecht, op sportief gebied, al een tijdje niet zo lekker gaat, ik weet dat ‘we’ vandaag de dag vooral het prullenbakkie van Feyenoord zijn, ik weet dat er amateurclubs bestaan met hogere budgetten dan die van ‘onze’ Betaald Voetbal Organsatie, ik weet dat het gros van de spelers nauwelijks kan leven van het broodmagere salarisje dat ze bij FC Dordrecht mogen opstrijken, ik weet dat veel spelers hun verblijf aan de Krommedijk over het algemeen hooguit als een ‘tussenfase’ zien, ik weet dat de tribunes vaak schrikbarend leeg zijn en ik weet ook dat de club al sinds jaar en dag ‘acteert’ in een voetbalstadion waar men zich zelfs in de Albanese competitie nog voor zou schamen. Dat is allemaal waar en toch wil ik er graag in blijven geloven dat er op mijn eiland een toekomst bestaat voor betaald voetbal. Zoals ik al in een eerdere column aangaf, geloof ik ook in het huidige plan om, met een beetje hulp van de gemeente, tot een nieuw multifunctioneel stadion te komen met plekken voor jeugdzorg, onderwijs en breedtesport. De gemeenteraad zou zich volgende maand over dit plan uitspreken, maar dat gaat niet door want kennelijk heeft het college het agendapunt ‘vernieuwbouw stadion FC Dordrecht’ nog niet op de agenda gezet. Waarom niet eigenlijk? Is hier misschien sprake van bewust tijdrekken zodat ‘het probleem FC Dordrecht’ vanzelf verdwijnt? Gewoon een beetje de bal rondspelen en wachten op het finale fluitje… da’s óók tactiek toch?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s