Klaar


vw6Wacht even… is dat nou écht allemaal gebeurd in mijn eigen stad, in mijn eigen regio, in mijn eigen land? Ik bedoel… er zijn mensen om het leven gekomen, er zijn weerloze dieren geterroriseerd, nee, erger nog… verminkt of de dood in gejaagd, hulpverleners zijn, bij het uitoefenen van hun beroep, bestookt met heuse ‘granaten’, lantaarnpalen, veiligheidscamera’s, bushokjes en prullenbakken zijn vernield en moeten, á raison van miljoenen euro’s (uw geld, mijn geld… ons geld) vervangen worden, auto’s, waar gezinnetjes soms jaren voor gespaard hebben, gingen in de fik, een monumentale molen brandde af, mensen verloren vingers, handen en ogen, senioren durfden de straat niet op en COPD-patiënten moesten vluchten naar vuurwerkarme gebieden, simpelweg om te kunnen blijven ademhalen. Mijn ouwe, trouwe Blafmans, écht doodsbang voor die keiharde knallen hield twee dagen en nachten achtereen haar plas op en liet, toen het écht niet meer te houden was, alles trillend en met angstige blik lopen in een winkel op de Voorstraat (ja, ik heb het allemaal hoogstpersoonlijk opgedweild en schoongemaakt en ik ben de winkeleigenaar dankbaar voor haar begrip) en die zogenaamd ‘vuurwerkvrije’ binnenstad was vanaf een uurtje of twee ’s middags helemáál niet zo vuurwerkvrij als de berichten ons willen doen laten geloven. En eh, dát noemen we traditie? Laat me niet lachen zeg. Traditie is, samen met je zoon of dochter, voor de deur van je huis een paar pijltjes afsteken en de volgende ochtend zelf je rommel opruimen, traditie is je familie en je vrienden opzoeken, een oliebolletje eten en met elkaar het glas heffen op een voorspoedig nieuw jaar. Nee, ik ben er hélemaal klaar mee… met die totale anarchie die ons land tegenwoordig ‘regeert’ in de laatste dagen en nachten van het jaar. En weet je waar ik het óók mee gehad heb? Met slappe politici die zó angstig zijn om kiezertjes te verliezen dat ze, ondanks de al jaren klinkende noodkreten van artsen, brandweercommandanten en zelfs de aller-hoogste politiebaas, steeds maar weer nieuwe smoezen verzinnen om een algeheel afsteekverbod te kunnen blijven omzeilen. Het is gewoon om je kapot te schamen.

5 reacties

  1. Helemaal mee eens, ik ben heel ver weg maar ook ik stoor mij bij het lezen over al die problemen die er zijn geweest. Verschrikkelijk. Arme dieren, vuurwerk op een begrafenis stoet,het kan en mag toch niet. Respect loos deze gasten. Een vader en kind overleden. Weg met deze rommel.

  2. Volledig mee eens Kees!!! Duidelijke taal dit! Mijn partner en ik durven zelf niet eens meer de straat op, vanwege het onnozele geknal dat al dagen tevoren bezig is, erger me er kapot aan. Zelf een doodsbange kat gehad die wegkroop tijdens dit ‘feest’. Hulpverleners zijn het zat. Wanneer doen ze in Den Haag eens wat, voor dat salaris wat ze in hun schoot geworpen krijgen? Misschien moet politiek DenHaag zélf eens de straat op, om de vuurwerkafstekers te beboeten? Maar dat durven ze niet. Lamzakken. Pislink wordt ik hier van.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s