Ik zeg: steun de actie ‘2020’ van Kunstmin


2020Dat de coronacrisis in economische zin een wissel op de toekomst gaat trekken lijkt me wel duidelijk. Als ik het even bij mijn eigen stad hou dan zullen we het straks, los van de bezuinigingsoperatie waar ‘we’ tóch al voor stonden (het college komt halverwege de rit zo’n 9 miljoen euro ‘te kort’), behoorlijk voor de kiezen krijgen. Grote kans bijvoorbeeld dat u begin volgend jaar een lichte appelflauwte krijgt na het openmaken van de envelop met daarin uw OZB-aanslag. Verder voorzie ik dat ‘we’ straks meer gaan betalen om ons huisvuil kwijt te raken en ook vrees ik dat de prijs van ons biebabonnement of zwembadkaartje wat omhoog gaat. Gelukkig hebben we momenteel nog een potje liggen met daarin een heleboel Eneco-centjes (maar liefst 370 miljoen heeft die aandelenverkoop opgeleverd) waarmee ongetwijfeld vast wel wat gaatjes in de dijk worden dichtgestopt, dus aan de geeuwhonger zullen we met z’n allen nou ook weer niet komen te liggen.
In de cultuursector is het momenteel eveneens slikken geblazen: Kunstmin, de musea en de bioscopen moeten het momenteel zonder bezoekers stellen en lopen daardoor veel inkomsten mis. Daar kunnen we wel schamper over doen (iets met ‘linkse hobby’s en zo), maar u wilt in de toekomst toch óók weer graag naar een voorstelling, film of concert toch? In dat kader wil ik graag de aandacht vestigen op de actie ‘de club van 2020’ die schouwburg Kunstmin zojuist begonnen is. Kunstmin vraagt u om bedragje van 20 euro (meer mag ook) over te maken en daarvoor in ruil krijgt u… tja, op zich niet eens zo héél veel: wat korting op een drankje in het theatercafé en voorrang als u, in het nieuwe seizoen, een kaartje voor een voorstelling bestelt. Maar daar gáát het helemaal niet om; het geld is bedoeld om de toekomstige programmering op niveau te houden en dat is mij persoonlijk wel wat waard. Ik verwijs u dan ook graag naar de website van de schouwburg (www.kunstmin.nl) en roep u op, mócht uw portemonnee dat toelaten, om deze actie te steunen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s