FC Dordrecht raakt nu echt ‘rock bottom’


moneyHoe moet het nu verder met FC Dordrecht? Of laat ik het anders zeggen: gaat onze enige echte, maar vrijwel immer naar adem snakkende profclub óók de coronacrisis overleven? Op dit moment zal het gros van de spelers (tóch al geen grootverdieners) ongetwijfeld een uitkering ontvangen en ik heb tevens zo het vermoeden dat er inmiddels afscheid genomen is (of héél snel wordt) van die spelers wier contract aan het einde van dit seizoen afloopt. Intussen worden er nul inkomsten gegenereerd, terwijl er ongetwijfeld nog wel bedrijfskosten moeten worden gemaakt. Verder kan er nauwelijks iets ‘gepland’ worden omdat niemand op dit moment weet wanneer de nieuwe competitie weer van start gaat en hoe die er dan precies gaat uitzien. Simpel gesteld: er zijn té veel onzekere factoren om nu een goed onderbouwd businessplan te kunnen opstellen. Daarbij komt dat dit seizoen ook nog eens afscheid genomen wordt van hoofdsponsor Riwal en ik kan me zo voorstellen dat vervangende geldschieters in deze onzekere tijden (en met een mogelijke financiële crisis in het verschiet) nou niet bepaald in rotten van drie voor de stadionpoort staan om dát gat op te vullen. Als je het nou over de kelder van het betaalde voetbal hebt dan kun je rustig stellen dat FC Dordrecht daar op dit moment keihard ‘rock bottom’ raakt.
In een interview in deze krant toont algemeen directeur Hans de Zeeuw zich behoorlijk strijdlustig en dat siert de man, al heb ik zo het vermoeden dat hij op dit moment eigenlijk ook niet veel meer kan doen dan eh… louter op hypotheses gestoelde gesprekken voeren. Ik bedoel: wat kun je nou tegen een potentiële sponsor zeggen? Hooguit zoiets als eh: ,,Móchten we nou óóit weer gaan voetballen, zou je dan je naam aan onze club willen verbinden?’’ En tegen potentiële selectiekandidaten: ,,Als we straks weer een elftal gaan samenstellen en wat salaris kunnen betalen, wil je dan bij ons komen spelen?’’ Ik wens de man veel wijsheid, veel sponsors en een héleboel verkochte seizoenskaarten toe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s