Laten we nou juist nú niet ‘verslappen’


Corona3Die ene keer dat ik Big Rivers in deze eeuw noodgedwongen aan me voorbij moest laten gaan is alweer vier geleden, toen ik door ziekte geveld was. En nu ga ik… gaan we… dat enige echte Dordtse feest opnieuw missen omdat de wereld ziek is. Dat doet best wel zeer al heb ik, meer dan met mezelf, te doen met de mensen van de organisatie, met dat enorme ‘leger’ aan bevlogen vrijwilligers zonder wie Big Rivers nooit mogelijk zou zijn, met de ‘deelnemende’ horeca-exploitanten die dit evenement in hun begroting hadden ingecalculeerd en vooral met al die artiesten die momenteel toch al zoveel ‘gigs’ (lees inkomsten) mislopen. En nu weet ik heus wel dat er ergere dingen in het leven zijn dan een feessie moeten overslaan en daarbij ben ik me zeer  bewust van het volgende… namelijk dat nú even niet met z’n allen, waar dan ook, op een kluitje gaan staan eigenlijk het mooiste geschenk is dat we anderen kunnen geven. Gek eigenlijk dat we, juist door iets niet te doen, van zoveel betekenis kunnen zijn voor onze medemensen. En nee, ik ga in deze column geen belerend vingertje opsteken richting al die mensen die daar momenteel kennelijk wat meer moeite mee hebben dan anderen… ook al vind ik het niet al te handig als je in deze tijd, vanuit welke buitenwijk dan ook, richting binnenstad of meubelboulevard trekt, simpelweg omdat je kennelijk je zaterdagse uitje niet wil missen. Aan de andere kant begrijp ik ook wel weer dat we in dit land niet allemáál over een ruim huis met tuin beschikken en dat juist deze nationale ‘time-out’ (voordat we met z’n allen die ‘rat race’ weer induiken) hét uitgelezen moment is om je keukentje of je badkamer een beetje op te knappen. Tóch zou ik willen zeggen: hou het nou nog even vol en ‘verslap’ niet… juist nú niet. Wanneer spreken Rutte & co de natie weer toe? Ik duim voor héél veel oma’s en opa’s die zo graag hun kind of kleinkind weer in de armen willen sluiten en… voor de kappers, maar eh, dá’s eigenbelang.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s